20140522AW096885_01Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, 100.Yıl Mahallesinde Meslek Yüksek Okulundan devralınan İmam Hatip Ortaokulu Deprem Güçlendirme inşaatında incelemelerde bulundu.

Firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, okulun bir aksilik olmazsa Ağustos ayı sonu itibariyle teslim edileceğini, dolayısıyla 2014-2015 öğretim yılına Mevlana İmam Hatip Ortaokulunun yeni binasında eğitim öğretime başlayacağını söyledi.

Gürpınar, binanın daha önce Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, “ Geçen yıl 3 Mayıs’ta Valilik nezdinde imzalanan protokolle Karabük İmam Hatip ve Din Bilimleri Derneği Başkanlığı tarafından devredilen binayı teslim alındıktan hemen sonra Özel İdare Genel Sekreterliğinden binanın depremsellik analizini talep ettik. Yapılan çalışa sonra Genel Sekreterliğince deprem güçlendirme keşif özetini hemen yaparak, Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. Bizde Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Grup Başkanlığına deprem güçlendirmesi teklifi ile ödenek talebinde bulunulduktan Ağustos ayı itibariyle ödenek temini gerçekleştirildi. Bütçesinde olmayan bina için 807 bin TL ödenek ile İmam Hatip Ortaokulu programa alınarak çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” dedi.