Lokanta ve Kafe İşletmecileri  “Dumansız Hava Sahası” Konusunda Bilgilendirildi


 

Yasa ile ilgili olarak halkın ve işletmecilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla “Dumansız Hava Sahası” ile ilgili bilgi broşürleri dağıtıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde Dumansız Hava Sahası konusunda işletmecileri bilgilendirdi.

5727 sayılı kanun değişikliği ile 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının denetlenmesi ve kontrolü konunun uygulaması ve denetlenmesi amacıyla  komisyon olarak ilimiz merkezinde bulunan kafelere ve lokantalara Halk Sağlığı Müdürlüğü, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünce gezilerek işletme sahiplerine kanun hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik vb. dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler “kapalı alan” olarak değerlendirilecek olup Yasal Uyarı Yazılarının asılmaması durumunda işletme sahiplerine 1.866 TL, kapalı alan olarak değerlendirilen yerlerde yasaya uymayan kişi yada kişilere 109 TL, işletme sahibine ise 1.486 TL’den 7.453 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağı bilgisi verildi.