İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, okullarda meslek seçimine destek kapsamında Karabük’te Lise ve dengi okullarda 2 bin 700 dergi dağıtılacağını açıkladı.


 

20150416AW385872_01İŞKUR Müdürü Güven, “İstihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması yönünde projeleri desteklerken, ileri uzun vadede, gençlerimizin, öğrencilerimizin doğru meslekle buluşması için danışmanlık ve eğitim faaliyetleri yürütmekte. Bu kapsamda Türkiye genelinde bir milyon adet meslek seçimine destek dergisi basıldı. Bunların Türkiye genelinde ortaokullar ve Lise düzeyinde öğrencilerimize, okullarımızdaki rehber öğretmenlerimizin eşliğinde dağıtımını sağlayacağız.

Karabük’te de 2 bin 700 tane dergi dağıtacağız. Bu dergileri 68 tane ortaokul,37 tane Lise ve dengi okul olmak üzere toplam 105 okula planladı. Tabi her öğrencimize vermekle ilgili hedeflerimiz var. Ayrıca bununla ilgili olarak ailelerimize de öğrencilerimizin doğru mesleklerini seçmeleri için bir danışmanlık hizmeti vereceğiz.

İşsizlerimizi işe yerleştirmenin yanında meslek sahibi olacak olan öğrencilerimize kendilerini tanımaları ve doğru yönlendirmeleri için desteklerimiz devam ediyor. Bu derginin içinde İŞKUR çalışmaları, hangi mesleği seçmeleri konusunda bilgiler yer alıyor. Bu dergileri öğrencilerimizin evlerine götürerek aileleriyle paylaşmalarını istiyoruz” dedi.

GİRİŞİMCİLİK KURSLARI

İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, girişimcilik kurslarına da devam ettiklerini açıklayarak, “Girişimcilik kursları en çok önemsediğimiz programlardan bir tanesi. Biz kendi işini kurma yönünde bir yol kat eden kişilere özellikle KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için lazım olan uygulamalı girişimcilik sertifika programlarıyla, kişilere sertifikalarını kazandırmayı hedeflemekteyiz. Arkasından da sertifika ile beraber kişiler kendi işini kurmak için KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler. Biz bu sene sonuna kadar 200 kişiye girişimcilik sertifikasını aldırmayı hedefliyoruz.

TSO ile birlikte ilk 25 kişilik kursu açtık. Biz girişimcilik programlarıyla kişinin bir işyeri açtığında yanında mutlaka kendisi ile beraber bir kişiyi de istihdam edecek. Doğal olarak iki kişinin istihdamı sağlanacağı için bu programları daha çok önemsiyoruz. Katma değe ve istihdam açısından yüksek işyeri açılması için tavsiyelerde bulunuyoruz” ifadesinde bulundu.

Her gün işyerlerini ziyaret ederek kurumlarının yada farklı kurumların işverenlere yönelik destekleriyle ilgili bilgiler verdiklerini anlatan Güven, “ Özellikle genç istihdamın desteklenmesi projesi kapsamında 18-29 yaş arasında erkek sigortalıların ve 18 yaşından büyük kadın sigortalıların işe alımı noktasındaki sosyal güvenlik desteklerini işverenlerimize yeterince anlatamadığımızı gördük. Bu anlamda hem ben, hem meslek danışmanlık aracılığıyla işverenlerimizi ziyaretlerimizde Devletimizin yapmış olduğu teşvikleri ve destekleri işverenlerimizle paylaşıyoruz. Özellikle kurumumuzun çok önemsediği işbaşı eğitim programı ile ilgili de işverenlerimize yönelik çok büyük kolaylıklar sağlandı.

Biz daha önce uyguladığımız 2 ve üstü işçi çalıştıran işverenlerimizin yanında üçüncü kişiyi çalıştırması halinde günlük 25 TL cep harçlığı vererek 6 ay boyunca kişilerin istihdamını sağladığımız projede ücret miktarı arttı. En az asgari ücret tutarına taşındı. Yani iki ve üstü yanında işçi çalıştıran işverenimiz üçüncü bir kişiyi almak isterse program boyunca geçen sürede ayda yaklaşık 940 TL kişiye ödeme yapacağız. Bunu da İŞKUR olarak biz üstleniyoruz. Amacımız belgesiz kimse kalmasın. İşverenlerimizin bizden istekleri çalışacak kişi bulamıyoruz, daha doğrusu deneyimli kişi bulamıyoruz iddiaları var. Bu anlamda biz işbaşı eğitim programıyla işverenlerimizin alacağı kişileri kendi iş ortamında yetiştirmelerinin ve bu yetiştirildiği dönemdeki maliyetini de İŞKUR olarak bizim üstleneceğimiz projelerden yararlanmak üzere kurumumuza davet ediyoruz. Nisan ayında 500 tane işyerimizi yerinde ziyaret ederek teşvikleri anlatıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi