‘İŞGÜCÜ YETİŞTİRME KURSU’ PROTOKOLÜ İMZALANDI


 

20131119AW000641_01Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü ile Safranbolu Halk Eğitim Merkezi arasında "İşgücü Yetiştirme Kursları" ile ilgili protokol düzenlenen törenle imzalandı.

İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü ile Safranbolu Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü arasında ‘İşgücü Yetiştirme Kursları’ ile ilgili protokol imzalandı.

Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven ile Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şeker tarafından imzalanan protokol kapsamında, Aşçı Yardımcısı ve Ahşap CNC Makine Operatörü mesleklerinde toplam 40 kursiyer eğitilecek. Eğitim süresince kursiyerlere verilecek günlük cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortası Primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Safranbolu Halk Eğitim Merkezince verilecek eğitimlere, Safranbolu Belediyesi SAKEM Müdürlüğünce de eğitim yeri ve temrinlik malzeme desteği sağlanacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Üniversitesinde öğrenci sayısının artması ve yeni özel öğrenci yurtlarının açılması ile özellikle Aşçı yardımcısı noktasında nitelikli işgücü ihtiyacı doğduğunu söyleyerek, “ Açılacak kurs sonunda da bu ihtiyaca cevap verilecek nitekli elamanlar yetişecek. Yine Safranbolu da ahşap hediyelik eşya imalatının da desteklenmesi için İŞKUR olarak bu alanda da kurs desteği vereceğiz. Kurslar sonunda kursiyerlerin sektörde istihdamını amaçlıyoruz” dedi.