iskur-logoİŞKUR TOPLUM YARARINA 9 AYLIĞINA 500 İSTİHDAM SAĞLAYACAK


 

İŞKUR KARABÜK İL MÜDÜRÜ COŞKUN GÜVEN “18-27 EYLÜL ARASINDA BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLIYORUZ”


 

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük ve tüm ilçelerinde 9 ay süre ile 500 kişiyi istihdam edileceğini açıkladı.

iskur-md-coskun-guvenGüven, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde uygulanan Toplum yararına program kapsamında Karabük olarak en uzun süre ve en yüksek sayıyı aldıklarını söyleyerek, “Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Toplum Yararına program kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına geçici istihdam yolu ile 500 kişinin istihdam edileceği proje desteği vermeye hazırlanıyoruz. Toplum yararına programlarının amacı işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde istihdamın da zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlığını ve disiplinlerinden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumu sağlayıp geçici gelir desteği sağlamak. Bu kapsamda önceki yıllarda Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan proje ile okullarında temizlik ve destek personeli ihtiyacı karşılanmıştı. Bu anlamda geçen yıl ‘Temiz Okul, Sağlıklı Eğitim’ adı altında proje yapmıştık. Bu sene özellikle il ve ilçe milli eğitim Müdürlükleri ile okullarımızın temizlik personeli ihtiyacının tamamının İŞKUR üzerinden finansa edileceği “Temiz Okul Sağlık Eğitim’ projemizi yine devam ettireceğiz. İl genelinde 500 kişilik istihdam planlamaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz önde olmak üzere Karabük Üniversitesi, Orman İşletme ve Karabük Belediyesi ile tüm ilçe belediyelerinde toplam 500 kişilik geçici istihdam projemiz hazır. Ekim ayının ilk haftasında bu projeden yaralanılacak ve 2014 yılının Temmuz ayına kadar yani 9 ay boyunca devam edecek bir proje. Kişilerin Sosyal Güvenlikleri ve asgari ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Okulların temizliği kapsamında il genelinde 140 personel, diğer kamu kurum ve kuruluşlarla merkezde 240, ilçelerde ise diğer kalan kısmı faydalandıracağız. Bu projeden faydalanacak olan 500 kişini aktif sigortalı olmaması lazım. Başvurular bugünden itibaren başlayacak ve 18 -27 Eylül arasında başvuruları kabul edeceğiz” dedi.

Coşkun Güven, müracaat sayısının kontenjandan fazla olması durumunda ve olmasını da beklediklerini ifade ederek, “Başvuru sayısı kontenjandan fazla olma durumuna karşı 2 Ekim’de Yenişehir Kültür Merkezinde Noter huzurunda kura çekimi yapacağız. Katılımcı sayısı ve yüzde 50 yedeğini noter huzurda belirleyeceğiz. Türkiye genelinde uygulanan bir proje ve Karabük olarak en yüksek seviyede hem zaman olarak hem de katılımcı olarak en yüksek sayıyı aldık. Bunda bize büyük destek veren Valimiz ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.