20140305AW024950_01Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü ile Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında İşgücü Yetiştirme Kursları ile ilgili protokol imzalandı.

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mahir Emre Doğuş tarafından imzalanan protokol kapsamında Gazaltı Kaynakçısı mesleğinde toplam 30 kursiyer eğitilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, 2013 yılı içerisinde yapılan İşgücü Piyasası Araştırması sonucu, ihtiyaç duyulan mesleklerle ilgili hazırlanan rapor ve değerlendirmede, kentte Gazaltı Kaynakçısı ihtiyacının bulunduğu tespit edildiğini söyledi.

Gazlatı Kaynakçı eksiğinin giderilmesi noktasında Mesleki Eğitim Merkezi ile eğitim protokolü yaptıklarını belirteren Güven, “Gazaltı Kaynakçı kursumuz 15’er kişilik iki grup halinde yapılacak olup toplam 30 kişiyi kapsayacak. Eğitim süresince kursiyerlere verilecek günlük cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortası Primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Mesleki Eğitim Merkezi de eğitim yeri ve eğitici desteği sağlayacaktır” dedi.

Açılan kursun 208 saat süreceğini de kaydeden Güven,şunları söyledi: “Kurs sonunda katılımcılara verilecek belgelerin ,aynı zamanda 6331 sayılı Kanun gereği alınması gereken Çalışanların Mesleki Eğitim belgesi yerine geçeceğinden,bu belgeye sahip olanların işgücü piyasası içerisinde işe alımlarda öncelikli olacak. İşgücü piyasası içerisinde mesleki eğitim belgesi sahibi olan ara eleman ihtiyacı bulunması bu kursun önemini de artırmaktadır. Bu kurs ilgili başvurular 16 Mart tarihine kadar Müdürlüğüne yapılabilir.”