Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Eflani ilçesinde ‘Mekikli Dokuma’ kursu açtıklarını söyledi. 


 

20140505AW081085_01İŞKUR İL Müdürlüğü ile Eflani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında dezavantajlı gruplara yönelik sadece kadın katılımcıların yararlanacağı özel politika ve uygulamaların geliştirilmesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven ve Eflani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Öztaş’ın imzaladığı protokol kapsamında “Mekikli Dokuma” mesleğinde 16 kursiyer eğitilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Coşkun Güven “2014 yılı içerisinde Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi kapsamında, dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan kadınlara yönelik projelerin Kurumumuz tarafından desteklenmesi kararı alınmış; bu kapsamda da özellikle ilçelerimizden gelen projelere öncelik verilmiştir. Yöresel değerlerin yaşatılmasına yönelik Eflani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ve kadın katılımcıların yararlanacağı “Mekikli Dokuma” mesleğine yönelik hazırlanan proje Müdürlüğümüzce uygun görülmüş ve 16 kursiyere bu alanda teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. 480 saat olacak Eğitimin 44 saati teorik, 436 saati de pratik uygulamaya yönelik olarak yapılacaktır.16-50 yaş aralığındaki kadın katılımcıların yararlanacağı eğitim sonunda ,kursiyerlerin özellikle Eflani ye özgü el sanatlarını yaşatmaları ve bu konuda üretilecek ürünler üzerinden kendilerine ve ilçe ekonomisine katma değer sağlamaları amaçlanmaktadır. İŞKUR tarafından Kursiyerlere eğitim süreleri boyunca 20 TL cep harçlığı verilecek olup, yine katılımcıların kurs süresi boyunca Genel Sağlık Sigortası ve kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır”dedi.