Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çok Programlı Lisesi ile Genç İstihdamın Desteklenmesi kapsamında 18-29 yaş grubuna yönelik işbirliği protokolü imzalandı.


 

20150701AW466129_01İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven,Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu ve Yenice Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahir Emre Doğuş’un imzaladığı protokol kapsamında ‘Evde Çocuk Bakımı, 4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Gelişimi ve Gaz Altı Kaynakçısı‘ mesleklerinde toplam 60 kursiyere mesleki eğitim verilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, “2015 yılı içerisinde Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi kapsamında, dezavantajlı gruplar içerisinde sayılan kadınlara ve gençlere yönelik projelerin Kurumumuz tarafından desteklenmesi kararı alınmış; bu kapsamda da özellikle ilçelerimizden gelen projelere öncelik verilmiştir.

Mesleki beceri kazandırılmasına yönelik Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Yenice Çok Programlı Lise Müdürlüğünce hazırlanan mesleki eğitim projeler Müdürlüğümüzce uygun görülmüş ve 60 kursiyere bu alanda teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir” dedi.

Güven, açıklamasında ayrıca, kişilerin mesleki yeterliliklerinin artırılmasına yönelik planlanan ve eğitim sonunda da mesleki eğitim belgesi verilecek kursların genel ve özel şartları uyan katılımcıların Müdürlüklerinde İş ve Meslek Danışmanlarınca ve Yenice ilçesinde bulunan İŞKUR Hizmet noktasından müracaatları alınacağını da kaydetti.

Editör: Haber Merkezi