20140224AW016627_01Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Çoşkun Güven , kurum olarak yürüttükleri programlara işverenlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Coşkun Güven, işverenlere 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılının ilk 2 ayı içerisinde de Müdürlüğün yürüttüğü işgücü eğitim hizmetlerine yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, “İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik Kurumumuzun uyguladığı projeler işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu işgücünün karşılanmasına yönelik olup, projeden hem eleman ihtiyacı olan işverenlerimizin ihtiyacı karşılanmakta, hem de işsizlerimizin meslek sahibi olmaları sağlanmaktadır” dedi.

Güven, bu yılın ilk 2 aylık döneminde toplam 91 kursiyerin bu kapsamdaki projeden yararlandığını da kaydederek, “Yaklaşık 6 ay sürecek proje döneminde kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı ve kendileri ve aile üyelerinin yararlanacağı Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanıyor. İşgücü yetiştirme programları içerisinde büyük önem verilen İşbaşı Eğitim Programlarından İl Müdürlüğü olarak bu yıl toplam 400 kişinin yararlanmasını hedefliyoruz. İşverenlerimize gelin ihtiyaç duyduğunuz personeli birlikte yetiştirelim çağrımıza ,işverenlerimiz kayıtsız kalmamış, özellikle imalat ve hizmet sektöründe ara elaman ihtiyacını desteklenen bu programlardan yararlanarak kapatmaları sağlanmıştır. 2014 yılında ‘İşimiz İstihdam Gücümüz İstihdam’ sloganı ile projelerini uygulamaya başlayan İŞKUR , işsizlerimizin ve işverenlerimizin her zaman yanında olmaya devam edecektir” dedi.