Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, kentte işgücü piyasası talep araştırması gerçekleştireceklerini bildirdi.


 

20140512AW087948_01İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven yaptığı açıklamada, 12 Mayıs - 27 Haziran tarihleri arasında 2014 Yılı 1.Dönem İşgücü Piyasası Talep Araştırması gerçekleştirileceklerini söyleyerek, “ Araştırma kapsamında 458 işyeri ziyaret edilecektir. Karabük ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir. Bu çalışma ile birlikte Karabük işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır” dedi.

Güven, yapılan çalışma sonuçlarının raporlaştırılması ile Karabük işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacağını . Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlandığını da sözlerine ekledi.