Karabük İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şubesince düzenlenen "İşaret Dili Eğitimi"nde başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.


 


20160603AW766693_01Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan törende, eğitimlerin yaklaşık 2 ay sürdüğünü söyledi.

Karabük'teki sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personeline eğitimler verildiğini belirten Sarı, "Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu engelli insanlarımız oluşturmaktadır.

TÜİK'İn yaptığı 'Türkiye Özürlüler Araştırması' verilerine göre Türkiye'de işitme, dil ve konuşma engelli sayısının en yüksek olduğu bölge Karadeniz bölgesidir. Bu kapsamda Karabük'te sağlık kuruluşlarında görev yapan personele, engelli vatandaşlarla daha kolay iletişim sağlamaları amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla eğitimi düzenledik.

Eğitimimiz sonunda 15 personelimiz sertifika almaya hak kazandı. Eğitim alan personelimizin, ilimizdeki sağlık kurumlarına gelen işitme engelli vatandaşlarımıza tercümanlık yapabilmesini ve bu sayede işaret dilinin öneminin kavranması sağlanarak çalışanlarımız da farkındalık oluşturulmasını amaçlamaktayız." dedi.

Konuşmanın ardında İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Karabük İl Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Başkanı Ahmet Bal, Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu tarafından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.