iskur-1Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Geçerli Bir Meslek, Güvenli Bir Gelecek “sloganı mesleki eğitim kurslarına ara vermeden devam ediyor


 

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Yücel Huzurevinde Hasta ve Yaşlı Refakatçisi mesleğinde kurs açıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven “İlimizde uzun süredir, hasta ve yaşlı refakatçisi mesleğinde işgücü taleplerine olumlu cevap verememekteydik, bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle yapılan bir protokol kapsamında 25 kursiyerimize yönelik mesleki eğitim kursumuz devam ediyor. Teorik eğitimlerinin ardından kursiyerlerimize Yücel Huzurevinde uygulamalı eğitim verilmekte” dedi.

"Kurs süreci ile de bilgi veren Güven “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğüne yapılan talepler doğrultusunda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kurs ilanına çıkmış, ilan neticesi Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüyle işbirliği protokolü yapılarak kursun açılma süreci başlatıldı.

25 kursiyerin katıldığı eğitim 3,5 ay,70 fiili gün sürecek olup, bu zaman diliminde kursiyerlerin günlük cep harçlığı ve GSS primleri Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılanacaktır. Bu kursumuzla sertifikalı ve eğitim almış iş gücü ihtiyacı da karşılanmış olacaktır” diyerek, mesleki eğitim kurslarının önemine dikkat çekmiştir.

2015 yılının ilk beş ayında İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından yaklaşık 400 kişinin yararlandığı bilgisini de veren Güven, özellikle istihdamında güçlük çekilen gruplara yönelik eğitim programlarının devam edeceğini de söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi