İŞ GÜVENLİĞİ UZMAN ADAYLARI İÇİN KARABÜK’TE ÇALIŞTAY DÜZENLENİYOR


 

is-guvenligi-uzmani


21 Aralıkta yapılacak olan İş Güvenliği Uzmanlık sınavı öncesi 7-8 Aralık 2013 tarihlerinde Karabük’te 2 günlük “Sınava Hazırlık Çalıştayı” düzenleniyor.

İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına ilk defa katılacak olan Uzman adayları ile daha önce sınava girerek başarısız olan adaylar başta olmak üzere, A sınıfı ve B sınıfı yükseltme sınavlarına girecek adaylara yönelik düzenlenecek çalıştay için son başvurular 22 Kasım 2013 Cuma günü sona eriyor.

Yaklaşık 7 ay önce Karabük’te kurulan BEYAZ BARET İSG EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. organizatörlüğünde düzenlenecek Çalıştay ile ilgili olarak bir açıklama yapan şirket yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamada bulundular;
“İş hayatında önemli düzenlemeler getiren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun devreye girmesi ile beraber yakın bir tarihte işçi çalıştıran tüm işyerlerinin İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırma zorunluluğu getirildi. Bu nedenle özellikle İş Güvenliği Uzmanlığı’na tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük’te de talep bir hayli fazla. 21 Aralık’ta Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa’da yapılacak olan sınava Karabük’ten de çok sayıda Uzman adayı girecek. Sınava girecek adaylara yönelik olarak bizlerde Profesyonel Eğitmenler eşliğinde “Sınava Hazırlık Çalıştayı” düzenledik. Bugüne kadar sınava girecek birçok aday,  sınav öncesi eksikliklerini gidermek için Ankara’da, İstanbul’da kurslara gitmek zorunda kalıyordu. Bu da hem maliyet açısından, hem de zaman açısından sınava girecek adaylara ek külfet getirmekteydi. Bu nedenle Beyaz BARET İSG Şirketi olarak, hem C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, hem de A ve B sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı yükseltme sınavlarına girecek adaylar için 7-8 Aralık 2013 tarihlerinde 2 gün sürecek olan hızlandırılmış, konu anlatımlı ve yeni yönetmeliklere göre hazırlanmış, soru çözümleri olan bir çalıştay tertipledik. Çalıştay Eğitmenleri; A sınıfı İş Güvenliği Uzmanları, ÇSGB’dan Emekli Başmüfettişler, Profesyonel Eğitmenler ve İşyeri Hekimlerinden oluşmaktadır. Çalıştay’ın sınava girecek adaylara büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.”

Sınava Hazırlık Çalıştay’ı için son başvuru tarihi 22 Kasım Cuma günü olarak belirtilirken, başvuruların şahsen Hürriyet Cad. Çınar İş Merkezi 4. katta (Akbank yanı) bulunan BEYAZ BARET İSG EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. yapılması gerekiyor.