20130528AW000570_03Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun Fransa ve İspanya'da iki ilkokul ile ortaklaşa yaptıkları Arı Bizzy Dünyamızı Koruyor’ adlı enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konulu projenin ikinci toplantısı Karabük'te yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nun Fransa’nın Commercy şehrindeki Ecole Elementarie Des Moulıns ilkokulunun koordinatörlüğünde İspanyanın Sevile Şehrinde bulanan CEİP Adriano İlkokulu ile birlikte üç ortak olarak yapmış oldukları ‘Arı Bizzy Dünyamızı Koruyor’ adlı enerji tasarrufu ve geri dönüşüm konulu projenin ikinci toplantısı 15-20 Mayıs 2013 tarihleri arasında Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda gerçekleştirildi.

Karabük’te yapılan proje toplantısına İspanya’dan Aurora Delgado Redondo ile Alicia Lopez Clavijo, Fransa’dan ise Christian Peiffert, Daniel Morlot, Ghslaine Odinot ile Elisabeth Pirlot isimli öğretmenler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda yapılan toplantılarda ‘Arı Bizzy Dünyamızı Koruyor’, projesi ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi. Enerji tasarrufu ve geri dönüşüm ile ilgili olarak okulların yapmış olduğu çalışmalar anlatıldı. Geri dönüşüm ve enerji tasarrufu ile ilgili olarak yapılacak çalışmaların stratejileri belirlendi. İki yıl sürecek projenin önümüzdeki yılki çalışma ve toplantı programı da belirlenirken, bu kapsamda 3-8 Haziran 2013 tarihleri arasında Gazi Mustafa Kemal İlkokulundan Okul Müdürü İlyas Yildiz ile birlikte beş öğretmen Fransanın Commercy şehrindeki Des Moulins İlkokulunda üç gün derse girecekler. Fransız öğrencilerine proje ile ilgili Karabük’te yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapacaklar. Ayrıca 2-6 Ekim 2013 tarihleri arasında İspanyanın Sevilla şehrinde yapılacak olan Comenius Proje toplantısına ise Gazi Mustafa Kemal İlkokulundan 10 öğretmenin katılması planlanıyor.