20151217AW607331_02Karabük’te umreye gidecek olan 35 kişilik ilk umreci grup Çamlık Camii önünde yapılan uğurlama merasimi ile mukaddes topraklara uğurlandı.


 

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Türkoğlu, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Umre ve Hac için müracaatların arttığını, hacca gitme imkânı bulamayanların umreye gidebileceklerini ve umrenin de çok ulvi bir ibadet olduğunu belirtti.

Türkoğlu, kişilerin ekonomik imkânları ve zamanları dikkate alınarak Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kategorilerde ve çeşitli sürelerde umre organizesi düzenlediğini, ayrıca sömestre tatilinde öğrenci, öğretmen ve veliler için umre turları, Ramazan ayına mahsus özel umre turları da düzenlediğini kaydetti.

İlk olarak Medine-i Münevvere ’ye gidecek olan umreci kafilesi, 5-6 gün Medine-i Münevvere ‘de kaldıktan sonra Umre ibadetini tamamlamak üzere Mekke’yi Mükerreme’ ye geçecek.

Umreci kafilesi 18 veya19 gün Mekke’yi Mükerreme’de kalıp Umre ibadetini tamamladıktan sonra, ziyaretlerini de tamamlayarak 7 Ocak 2016 Perşembe günü yurda dönecek.

Editör: Haber Merkezi