Karabük Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, yatırımlar hakkında bilgiler verdi


 

20130614AW000639_01Karabük Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük’te yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi. Göreve geldikten sonra daire müdüreri ile birlikte yaptığı toplantıda 104 proeye hiç başlanılmadığını belirterek, yoğun bir tempoda bu projelerin hazırlanarak ihale edilmesi gerektiğini personel ile paylaştığını kaydetti.

Uzun, “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevime 27.05.2013 tarihinde tekrar başlamamla birlikte, daire müdürleri ile yaptığım toplantıda, yaptıkları ve yapacakları işlerle ilgili aldığım bilgiler doğrultusunda Eğitim Sektöründe 82, Sağlık Sektöründe 9, Emniyet hizmetleri kapsamında 2, Diyanet İşleri ile ilgili 1, Kültür alanında 2, Köy muhtarlıklarına yapılacak işler kapsamında 4, Belediye ve Kaymakamlıklara yapılacak işler kapsamında 2 ve Kalkınma Ajansı işleri olarak toplam 104 projeden hiç birine başlanılmadığını gördüm. Bu projelerin 82 adedi okul onarımları ve yeni okul projeleri olması hasebi ile 15 Haziran ile 1 Eylül arasında okul tatili arasında yapılması ve bitirilmesi gerektiğinden teknik personelimizle yapılan toplantıda durumun ehemmiyetini bildirerek yoğun bir tempoda bu işlerin projelerinin hazırlanarak ihale edilmesi gerektiğini bildirdim. Bazı personelimizin tayini çıkmasına karşın ilişiğini kesmemiş ve cumartesi ve pazar günü de dahil olmak üzere çalışarak 30-40 projeyi bitirmiş ve ihaleye çıkmak üzere ilgili birime teslim etmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bir inşaat ve bir makine olmak üzere toplam iki mühendis görevlendirmesi yapılmak suretiyle idaremiz personeliyle birlikte üç ayrı teknik ekip oluşturularak iş dağılımı yapılmıştır. Bu özverili çalışma sayesinde tüm projeler zamanında bitirilerek ihaleye hazır hale getirilecek ve hiçbir sektörde sorun yaşanmadan işler tamamlanacaktır. Karabük için yapılan bu hizmetler adına tüm personelimin bu özverili çalışmasını takdir eder, çalışmalarımızın yılmadan, yorulmadan devam edeceğini tüm kamuoyuna bildiririm” dedi.

Emniyet müdürlüğü binanı yapan müteahhidin iflas ettiğini kaydeden Uzun, “Bu nedenle tasfiye işlemleri devam etmektedir. Ekiplerimiz bu binamızın mevcut inşaat durumunu ve yeni yapılacak imalatların yaklaşık maliyetlerini hazırlamaktadır. Süratle bu işinde ihalesine çıkılarak bina inşaatımız tamamlanacaktır. İller Bankası’ndan sayın vekillerimizin girişimleri sonucu Bostanbükü köyümüzün kanalizasyon ihtiyacı için ilk etapta 500 bin TL ödenek gelmiştir. Bu işin projesi ve yaklaşık maliyetleri derhal hazırlattırılarak ihaleye çıkmak üzere hazır hale getirilmiştir. Bu işin de ihalesi kanunlar çerçevesinde süratle yapılarak iş tamamlanacaktır. İl Özel İdaremiz bütçe imkanları çerçevesinde kanalizasyon sektörü için ayrılan yaklaşık 1 milyon 200 bin TL ödenek kapsamında merkez ilçemizde 9, Eskipazar ilçemizde 5, Eflani ilçemizde 7, Ovacık ilçemizde 9, Safranbolu ilçemizde 5 ve Yenice ilçemizde 5 olmak üzere toplam 40 adet köyümüzde fosseptik çalışması yapılarak işler tamamlanacaktır. Hedefimiz ödenek temini ile birlikte tüm köylerimizde fosseptik sitemine geçişin sağlanmasıdır. 2013 yılı KÖYDES projesi kapsamında ayrılan 3 milyon 200 bin TL ödenek ile 10,10 kilometre 1 kat asfalt, 56,80 kilometre 2 kat asfalt, 4 bin 260 ton rotmix yama uygulaması, 203 metre korige boru, 1000 metrekare parke, 4 bin metreküp temel malzeme alımı ve 4 adet sanat yapısı işleri yapılmak üzere projeler hazırlanarak birliklerimize teslim edilmiştir. Yine İller Bankası’ndan borçlanma suretiyle yapımı elzem olan 29,60 kilometre 1 kat asfalt, 56,80 2 kat asfalt ve 780 ton rotmix asfalt yama uygulaması için gerekli yazışmalar yapılarak işlere ait projeler de tamamlanmıştır” diye konuştu.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sunulan iki adedi ortağı oldukları toplam üç adet projenin kabul edildiğini belirten Uzun, şunları söyledi;

“Destek almaya hak kazanmıştır. Bu projeler İl Özel İdaremizin 351 bin 300 TL bedelli Tokatlı Kanyonunun Doğa Turizmi Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi, Ovacık KHGB’ nin 986 bin 207,07 TL bedelli Karagöl Turizme Kazandırılıyor Projesi ve Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünün 999 bin 156,80 TL bedelli Engelsiz Yaşam Köyü Projesidir. Bu projeleri için yapılacak olan toplam hibe miktarı 1 milyon 752 bin 132,55 TL’dir. Bu üç proje için hibe miktarına ek olarak İl Özel İdaremiz bütçesinden 584 bin 534,32 TL katkı sağlanacaktır. İl Özel İdaremiz bütçesinden ayrılan tüm ödeneklerin kullanımında Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde hareket edilmekte, Karabük ilimizin düşük bütçe imkanlarını özverili çalışmalar ile en iyi ve etkin bir şekilde kullanmak için gayret sarf edilmektedir.”

Editör: Haber Merkezi