Karabük İl Müftüsü Halil BEKTAŞ Kadir Gecesi Mesajı yayınladı


 

21 Temmuz Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Kadir gecesini idrak edeceğiz. Allah Teâlâ bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara üstün kılmıştır.

Bu faziletli zamanların başında Kadir gecesi gelmektedir. Kadir gecesi ramazanın son on günü içerisindedir.

Bazı hadislerde ise bu gecenin Ramazanın 27. gecesi olduğu rivayet edilmektedir. Kuran-ı Kerimde Kadir gecesiyle ilgili özel bir sûre bulunmaktadır. Kadir gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir. Kuran bu gece Hz. Peygambere indirilmeye başlamıştır. Bu gece meleklerin yeryüzünü doldurup müminlere dua ettiği rahmet ve esenlik gecesidir.

Bu geceyi; Günahlarımızdan tövbe ederek, namaz kılarak, Kuran okuyarak, nefis muhasebesi yaparak ve dua ederek ihya etmeliyiz. İslam dünyası olarak sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde çokça dua etmeli, Allah'tan yardım dilemeliyiz.

Hz. Peygamber (sav) Kadir gecesinde; "Ey Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet" diye dua edilmesini tavsiye etmiştir. Kadir gecesinin faziletiyle ilgili olarak ise; "Herkim inanarak ve mükâfatını Allah'tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır" buyurmuştur.

Kadir gecesi bütün camilerimizde programlar icra edilecek ve merkezi camilerimiz ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık olacaktır. Bu vesile ile ülkemizin ve bütün İslam âleminin kadir gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim.