20140127AW000867_02Karabük İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı ilk toplantısını Vali Yardımcısı Tarkan Keskin başkanlığında toplandı.

Toplantının açılışında istihdamın artırılması yönündeki projelerin önemine dikkat çeken Vali Yardımcısı Tarkan Keskin , “Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik hem İŞKUR’un ,hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projeler uyguluyor. Uygulanan projelerin amacına ulaşması için kamuoyunun desteğine ihtiyaç var. 2013 yılında özellikle İŞKUR’un uyguladığı projelerde kadın katılımcıların daha fazla olması memnuniyet verici” dedi.

’de kurul üyelerine yönelik yaptığı sunumda 2013 yılının değerlendirilmesini yaparak,2014 yılına ait Eğitim Planı hakkında üyelere detaylı bilgiler verdi.

Güven, yaptığı sunumda “Özellikle kadın istihdamının artırılmasına yönelik olarak 2013 yılında açılan 323 İşgücü Yetiştirme Kursu ve İşbaşı Eğitim ve Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılan bin 585 kişiden 904’ü yani yüzde 57 si kadın katılımcı oldu. Yine bu projelerin sonunda işe yerleştirilen bin 110 kursiyer katılımcıdan,602'si yani yüzde 54’ünün de kadınlardan oluştu. Buda kurumun kadın istihdamına verdiği önemi göstermektedir” dedi.

Kadınların ve genç istihdamın desteklenmesi kapsamında işveren prim desteklerinin de devam ettiğini söyleyen Güven, “31.12.2015 tarihine kadar işe alınan 18-29 yaş arasındaki erkek ve 18’den büyük kadın istihdam eden işverenlere yönelik işsizlik sigortası fonundan yapılan destekler var. Özellikle Toplum Yarına Programlar da niteliksiz iş gücüne geçici istihdam sağlanmış hem de projelerin yürütüldüğü kamu kurumlarının toplum yararına olan hizmetlerine önemli katkı sağlandığı gözlenmiştir. 2013 yılında başlayan ve 2014 yılında da devam sözleşmeye bağlanmış projeler için toplam 9 milyon TL bütçe kullanılacaktır. Temininde güçlük çekilen mesleklerle ilgili olarak işverenlerin talebi hainde 2014 yılında da mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları uygulanmaya devam edilecek. Kurul onayına sunulan 2014 yılı Eğitim Planı içinde 4 milyon TL’lik ödenek tahsis edilmiştir. Tahsis edilen ödeneklerin işletmelerde istihdam garantili mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programları ile kendi işini kurmalarına yönelik uygulanan girişimcilik programları için harcanması planlanmaktadır” dedi.

Kurulun diğer üyelerinin de görüşleri alınarak toplantı sonlandırıldı.