KARABÜK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINA HASAN YILDIRIM SEÇİLDİ


 

il-gnl-mcls-ilk-tpl


Yerel seçimlerin ardından Karabük İl Genel Meclisine seçilen Meclis üyeleri ilk toplantılarını yaptı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıya en yaşlı üye sıfatı ile Muharrem Öter Başkanlık yaparken, Katip üyeliklerini ise en genç üyelerden Av. Seyfettin Dikmen ve Mesut Aydın yaptı.

Toplantıya katılan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, yeni İl Genel Meclisi üyelerine hayırlı olsun diledi.

Uzun, “Yeni İl Genel Meclisi üyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 2019 yılına kadar Karabük için hayırlı hizmetler yapacağına gönülden inanıyorum. Seçilen tüm meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Toplantıya Başkanlık yapan İl Genel Meclisinin en yaşlı üyesi Muharrem Öter ise, “Seçilen tüm meclis üyesi arkadaşlarımızı kutluyorum. Hepinize 5 yıllık süre içerisindeki çalışmalarda üstün başarılar diliyorum. Her ilde İl Özel İdareleri vardır. Bu kamunun büyük bir hizmet kurumudur. Bu yönetimin başında İl Valililerimiz bulunur. İl Genel Meclisleri İllerin karar organlarıdır, yapılacak işlerin büyük çoğunluğunun kararını İl Genel Meclisi alır. Alınan kararlar Vali tarafından onaylanır ve uygulamaya sokulur. Karabük İlimizde, merkez ilçe 5, Safranbolu 4, Yenice, Eflani, Eskipazar, Ovacık 2’şer üye ile temsil ediliyor. Toplam 17 üyemiz var ve seçim sonuçlarına göre siyasi partilere dağılımı da AK Parti 17, MHP 3, CHP 1 üye ile temsil edilmektedir. İnanıyorum ki bu meclis en doğru, en adil olanı ülkemiz için Karabük’ümüz için en yakışır şekilde en doğru şekilde yapacağından hiç kuşku duymuyorum. Kaynakların kullanılması, yasalara uygunluk açısından yapılacağına yürekten inanıyorum. Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde hepinize başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Muharrem Öter’in konuşmasının ardından İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerine geçildi. Kapalı oylama usulü ile yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde tüm üyelerin oylarını alan Hasan Yıldırım Meclis Başkanı seçildi.

Seçimlerin ardından Meclis Başkanı koltuğuna oturan Başkan Hasan Yıldırım yaptığı konuşmada “30 Mart 2014 yerel seçimleri sonucunda seçilerek bu meclisi oluşturan tüm arkadaşları tek tek kutluyorum. Hepinize önümüzdeki beş yıllık süre içerisindeki çalışmalarda üstün başarılar diliyorum. Hepimiz değişik siyasi partilerden seçilerek buraya geldik. Artık burada siyasi parti rozetimizi çıkartıp, il genel meclisi üyesi olarak ilimize, ilçelerimize, köylerimize hizmet etmeye çalışacağız. Cenabı Allah bu 5 yıllık süre içinde halkımıza güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde kaynaklarımızı, ödeneklerimizi en düzgün şekilde kullanılması yönünde birbirimize saygılı ve seviyeli bir çalışma ortamı içinde ilimize hizmetler yapacağımızı ümit ediyorum” dedi.

Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından iki Asil Meclis Katibi üyesi gizli oyla seçildi. Meclis Katibi Üyeliğine, Ahmet Koç ve Ahmet Cengiz getirildi.

Meclis Katipliği seçiminin ardından birinci Başkan vekilliğine Seyfettin Dikmen, ikinci Başkan Vekilliğine Muharrem Öter seçildi. Yedek Katip üyeliklerine Kamil Ünal ve Ergün Özgün seçilirken, encümen üyeleri ise Seyfettin Dikmen, Ahmet Sözen ve Ahmet Koç’tan oluştu. Bu seçimlerin ardından Komisyon seçimlerine geçildi. Daha önce ayrı olan Eğitim Komisyonu ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu olarak oy birliği ile birleştirilerek 10 olan Komisyon sayısı 9’a düşürüldü. Daha sonra Komisyon seçimlerine geçildi.

Yapılan seçimlerin ardından İl genel Meclisi üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Karabük İl Genel Meclisi Üyeleri şu isimlerden oluşuyor;

il-gnl-mcls- Hasan Yıldırım (AK Parti - Merkez)

- Seyfettin Dikmen (AK Parti - Merkez)

- Hasan Adakan (AK Parti - Merkez)

- Ramazan Kahriman (MHP - Merkez)

Orhan Dönmez (MHP - Merkez)

Ahmet Koç (AK Parti - Eflani)

Mesut Aydın (AK Parti - Eflani)

Sedat Yaman (AK Parti - Eskipazar)

Kamil Ünal (AK Parti - Eskipazar)

Ahmet Sözen (AK Parti - Safranbolu)

Ahmet Cengiz (AK Parti - Safranbolu)

Ekrem Akarsu (MHP - Safranbolu)

Metin Çakır (CHP - Safranbolu)

Muharrem Öter (AK Parti - Ovacık)

Recep Başdağ (AK Parti - Ovacık)

Ergün Özgün (AK Parti - Yenice)

Mehmet Ören (AK Parti - Yenice)

Editör: Haber Merkezi