Ağustos Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantı nedeniyle açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Sözen, geçen ay içerisinde Karabük'e KÖYDES ödeneği olarak 29 Milyon 900 Bin TL tahsis edildiğini ifade ederken konuşmasını şu şekilde sürdürdü; 

Ay içerisinde buna ilave olarak önce 15 Milyon TL, daha sonra yine KÖYDES ek ödeneği olarak 21 Milyon 463 Bin TL bir ödenek tahsis edilerek toplamda 66 Milyon 362 Bin TL son bir ayda KÖYDES projelerinde kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmiştir.

Şehirde Ne Varsa Köyde de o Olacak Hedefine Adım Adım Yaklaşıyoruz

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kırsal kalkınma ve köylerimizin alt yapılarını geliştirme ve destekleme projelerinden biri KÖYDES projesidir. Tahsis edilen devasa ödeneklerle ilçelerimiz ve köylerimizde çok büyük hizmetlerin altına imza atılmıştır. Şehirde ne varsa köyde de o olacak hedefine bu sayede adım adım yaklaşılmaktadır.

100 Km BSK Sıcak Asfalt Hedefinin Üzerine Çıkacağız

2022 yılında köylerimizin alt yapılarını güçlendirme ve destekleme kapsamında; Merkez İlçemize 11 Milyon 552 Bin TL, Safranbolu İlçemize 13 Milyon 783 Bin TL, Yenice İlçemize 9 Milyon 683 Bin TL, Eskipazar İlçemize 9 Milyon 935 Bin TL, Eflani İlçemize 12 Milyon 323 Bin TL, Ovacık İlçemize 9 Milyon 84 Bin TL, olmak üzere toplamda 66 Milyon 362 Bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bu ödeneklerle, yapacağımız ek programlarla hedeflediğimiz 100 km BSK sıcak asfalt hedefinin üzerine çıkabileceğimizi rahatlıkla ifade edebilirim. Bunun yanında içme suyu başta olmak üzere birçok projeyi de hayata geçirmiş olacağız. Şu an itibariyle ilçelerimizde serme,sıkıştırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugün itibariyle asfalt plentimizi faaliyete geçirmiş olacağız. Böylece ilçelerimizdeki Asfalt yama programlarına start vermiş olacağız. Bununla beraber serme sıkıştırma çalışmalarının bittiği ilçelerimizde hızlı bir şekilde asfalt programlarımıza önümüzdeki günlerde başlamış olacağız.

İhtiyaç Duyulan Malzeme Sabit Konkasör ile Karşılanacak

Deneme üretimi olmasına rağmen 5 günlük süre zarfında 7 Bin ton malzeme üretimi gerçekleşmiştir. Bu hafta içerisinde seri üretime geçmiş olacağız. Böylece bir taraftan asfalt plentimizi buradan agrega üretimiyle beslemiş olacağız. Diğer taraftan ilçelerimizde ihtiyaç duyduğumuz alt temel malzemelerin naklini oradan karşılamış olacağız. Aynı zamanda Eflani ilçemizde mobil konkasörümüz üretime devam etmektedir.

Sel Afetinde Çalışanlarımızın Azim ve Gayreti Üst Seviyedeydi

Bildiğiniz üzere Yenice İlçemiz başta olmak üzere bölgemizde sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. İl Özel idaremizin güçlü makine parkı bir kez daha ön plana çıktı. Çalışanlarımızın azim ve gayreti en üst seviyedeydi. Karayolları, DSİ, Orman İşletmeleri, AFAD ve Belediyelerimizin yoğun çalışmalarıyla yaraların hızlı bir şekilde sarılmasında olağanüstü gayret gösterildi. Buradan Karabük İl Genel Meclisi olarak kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasında büyük çaba sarf eden başta Sayın Valimize, kurumlarımızın değerli müdürlerine, belediye başkanlarımıza, İl genel meclisi üyelerimize, kaymakamlarımıza, mesai mefhumu gözetmeksizin sahada özveriyle çalışan tüm kurumlarımızın çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum.

İl Özel İdaremiz İlimizin En İcracı Kurumu Hüviyetindedir

Tüm bu değerlendirmeler ışığında; İl Özel İdaremiz bugün geldiği noktada makine parkını yenilemiş, bölgenin en yüksek kapasiteli asfalt plentini kurmuş, ihtiyaç duyduğu tüm yol ve asfalt malzemesini üretebilen, kendi asfaltını üretebilen, deneyimli çalışkan kadrosu ve teknik personeliyle kurumsal kimliğini ispat etmiş ilimizin en icracı kurumu hüviyetindedir.
Bu kazanımların elde edilmesi ve İl Özel İdaremizin başarısındaki en önemli faktör; Meclisin birlik ve beraberliğe vermiş olduğu önem, meclisimizin idareyle olan uyumlu çalışması, almış olduğumuz isabetli kararlar, meclis üyelerimizin ilçelerindeki sorunları ve problemleri iyi bilmelerinin yanında her ilçenin önceliklerine ve hassasiyetlerine hakim olmaları, mecliste alınan kararların sahada idaremiz tarafından tam ve eksiksiz uygulanması, saha çalışmalarında meclis üyelerimizin yakın takibi, vatandaşların taleplerinin hassasiyetle takip edilmesi, tasarruf tedbirlerine uyulması ve bütçe disiplininden taviz verilmemesi, aldığımız tüm kararlarda, gerçekleştirdiğimiz tüm çalışma ve icraatlar da eleştirilere açık olmamız ve hesap verebilir olmamızdır.
"

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen sözlerini, Ağustos ayı Meclis toplantılarının ve alınan kararların Karabük'e, ilçelerine ve köylerine hayırlar getirmesini dileyerek tamamladı.

Editör: Haber Merkezi