Karabük İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı.


Sözen: “Meclis birliği ve bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğiz”


 

İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapılan ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, iktidarıyla muhalefetiyle tesis ettikleri meclis birliği ve bütünlüğünden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Mayıs ayı İl Genel Meclisi toplantılarının ve alacakları kararların Karabük’e ilçelere ve köylere hayırlar getirmesini temenni eden Sözen, “Her ay olduğu gibi bu ayda meclisimize sunulan resmi gündem maddelerimizi Valilik makamından gelen ek gündem maddelerini meclis üyelerimizden başkanlık divanına gönderilen yazılı ve sözlü önergeleri karara bağlamış olacağız.

Bugün itibari ile İl Genel Meclisi üyelerimizin ilçeleri ile ilgili ihtiyaçlarını ve hassasiyetlerini dikkate alarak belirledikleri programların hazırlık aşamasını geride bırakmış olduk. Böylece her bir ilçemizle ilgili projeler ve keşif özetleri netleşmiş oldu.

Yapılan programların sahada aksamadan uygulanması adına her ilçemiz için 15 kilometre sıcak asfalt için toplamda 90 kilometre ve 100 ton sıcak asfalt ihalemizi gerçekleştirdik.

Yine her ilçemiz için yaklaşık 24 bin ton toplamda 164 bin ton 0.25 filler yol malzemesi alımını yaptık. Şu an itibariyle idaremiz tarafından ilçelerimize tahsis edilen iş makinelerimiz ve ekiplerimiz hızlı bir şekilde asfalt programında olan köy yollarımızın hazırlığını yapmaktalar.

Diğer taraftan yama programlarımız hem soğuk asfalt yamaları, hem de bu yıl sıcak asfalt programında olan yollarımızın yapımı ile devam ediyor. İlçeler bazında kilit parke alımları menfez ve sanat yapıları yapımları, içme suyu depo isale ve terfi hatlarının yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Uygulamaya konulan programlar ve yapılan çalışmalardan da anlaşıldığı üzere 2017 yılı için ortaya konan 250 kilometre asfalt hedefi ve programlanan toplamda 151 adet proje düşünüldüğünde sezonun ciddi bir atılım sezonu olduğu aşikardır” dedi.

“Meclis birliği ve bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğiz”
İktidarıyla muhalefetiyle tesis ettikleri meclis birliği ve bütünlüğünden asla taviz vermeyeceklerini de kaydeden Ahmet Sözen, “Topyekûn hizmet anlayışımız,derli toplu çalışma düzenimiz, ayağı yere basan projelerimiz, idarenin meclise olan sorumluluk bilinci ve uyumu ile nerede problem varsa oraya odaklanarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz tasarruf tedbirlerinden asla taviz vermeden birlik ve beraberlik içerisinde çözemeyeceğimiz problem, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun kalmayacaktır.

Böylece 2017 yılı, ödeneklerin son kuruşuna kadar yatırıma dönüştüğü, projelerin eksiksiz uygulandığı, sahada aksamaya asla müsaade edilmeyeceği, kollektif çalışma anlayışının devam edeceği, ilimizin kamu yatırımları alanındaki çalışmalarının titizlikle takip edileceği bir yıl olacaktır.

Unutulmamalıdır ki; her bir il genel meclisi üyemiz kanunun kendisine vermiş olduğu yetki kadar sorumlu, ödeneklerin bütçeleştirilmesinde üstlendiği sorumluluk kadar yatırıma dönüştürülmesinde ve takibinde o kadar yetkili ve sorumludur.

Bu minvalde, bir köyümüzde akmayan bir musluk, bir yolumuzda tıkanmış bir menfez, zamanında yaması yapılmamış bir asfalt, başka bir köyümüzde eksik bir yön levhasından o ilçenin il genel meclisi üyesinin sorumlu olduğu kadar İl Genel Meclisi olarak sorumludur, mesuldür” diye konuştu.

Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in yaptığı konuşmanın ardından gündemde yer alan maddelerin bir kısmı görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Öte yandan diğer gündem maddelerinin ise görüşülmesine bir hafta boyunca devam edileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi