Karabük İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ilki İl Genel Meclisi Başkan Vekili Av. Seyfettin Dikmen Başkanlığında yapıldı.

20130304AW000813_01Karabük İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda bir konuşma yapan Meclis Başkan Vekili Av. Seyfettin Dikmen, idare olarak hizmet anlamında ne yapılacaksa birlik ve beraberlik içerisinde yaptıklarını belirterek, “İdare olarak sadece köylerimizde değil, ilçelerimizde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KÖYDES projesi kapsamında da hizmet birliklerimiz kanalıyla çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

İl Özel İdaresinin Güneş Enerjisi Projesine de değinen Dikmen, proje kapsamında bir köyü pilot olarak seçtiklerini ve İçme Suyunda Güneş enerjisinden faydalanmak adına ön çalışma yapıldığını ifade ederek, “Bu çalışma deneme çalışmasıdır. Eğer deneme çalışmasından bir sonuç alınırsa diğer köylerimizde de Güneş Enerjisi sistemini uygulamaya geçireceğiz. Bu sayede de enerji tasarrufu sağlamış olacağız. Yani köylerimiz su konusundaki enerji ihtiyaçlarını bedelsiz olarak Güneş Enerjisi ile karşılamış olacak. Bununla birlikte köylerimizin yolu ve suyu kadar alt yapısı da önemli, onun için kanalizasyon çalışmalarına önem vereceğiz ve bu çalışmalarımıza da başlayacağız” diye konuştu.

Meclis Başkan Vekili Av. Seryfettin Dikmen’in yaptığı açılış konuşmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yaklaşık bir hafta sürecek olan toplantılarda gündemde yer alan diğer maddeler görüşülerek karara bağlanacak.