akp-il-bsk-maraton



 

AK PARTİ GENEL MERKEZİ YURT GENELİNDE İSTİFALARINI ALDIĞI İLLERE, İL BAŞKANI BELİRLEME ÇALIŞMASINI BAŞLATTI


 

KARABÜK İL BAŞKANLIĞINI BELİRLEME ÇALIŞMALARINDA DA BU GÜN 10 AYRI İSİM ÇAĞRILDI


 

İL BAŞKANINI BELİRLEME SÜRECİ NASIL OLACAK?


 

akp-il-bsk-adaylar

AK Parti’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına gelen Süleyman Soylu, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ülke genelinde teşkilatlar üzerinde çalışmalara başlamıştı.

İlk etapta 15 il ve 100’ün üzerinde ilçe, belde teşkilatlarının istifalarını verme yöntemi ile görevleri sonlandırıldı.

Şimdi ise boşalan yerlere yeni il ve ilçe başkanları belirlenerek, yeniden parti yönetimlerinin oluşturulma çalışmalarına girildi.

Bu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta Karabük İl Başkanı Ömer Ayar’da il yönetimi ile birlikte topluca istifasını vermişti.

Karabük İl Başkanının belirlenmesi için bu sabah saatlerinde ilk etapta 7 kişi ve ardından da 3 kişi telefonla aranarak, parti genel merkezine davet edildiler.

Karabük İl Başkanlığı için, Ahmet Erorhan, Av. İsmail Altınöz, Av. Şenol Kuru, Timurçin Saylar, Emin Demir, Av. İlter Fatih Korkut, Suat Aksu, Ahmet Nur, Osman Ulu ve Kemal Karadeniz bu gün genel merkeze giderek mülakata alındılar.

İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ve Karabük Koordinatör Milletvekili olan, Düzce Milletvekili Osman Çakır’dan oluşan komisyon, İl Başkan adaylarına Karabük ve parti teşkilatı ile ilgili sorular sorarak mülakat yaptılar.

Mülakat sonrası, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, en fazla üç isim belirleyecek ve bu isimleri Genel Başkan Erdoğan’a sunacak.

Son olarak, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu üç isim arasından Karabük İl Başkanını belirleyecek.

Atanacak olan İl Başkanı, çalışacağı il yönetimini, Merkez İlçe Başkanını, Kadın ve Gençlik kolları başkanlarını belirleyecek.

Yıl sonuna doğru yapılacak olan parti kongresinde ise atanan il başkanı büyük bir değişiklik olmazsa tek liste ile seçime girecek.

İl Başkanının belirleme süresinin ise en geç önümüzdeki hafta içi olacağı, yine edinilen bilgiler arasında yer alıyor.