Altınöz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan Ayı’nın daha geride kaldığını ifade eden Altınöz, “Bizleri, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyorum” dedi.

Altınöz yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
Kuran-ı Kerim’in nazil olduğu mübarek bir ay olan Ramazan, Müslüman coğrafyasının kendine mahsus bir zaman dilimidir. Müslümanlar olarak hepimiz Ramazan’ın irade eğitiminden geçtik, onun şifa veren, gönülleri zenginleştiren günlerini yaşadık. Şimdi sevincimizi, mutluluğumuzu paylaşarak çoğaltma zamanıdır. 

Bayramlar toplum şuurumuzun derinleştiği, zamanın en kıymetli duraklarıdır. Bayram coşkusuyla manevi bilincimiz yenilenir; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımız pekiştirir. Bayram sevincini gönlümüzün derinliklerine kadar hissetmeli ve o sevinci ailemize, yakın çevremize hatta bütün insanlığa yaymalıyız. 

Farklı coğrafyalardan, dillerden, ırklardan ve kültürlerden milyonlarca Müslüman bu kutlu günlerde aynı sevinç etrafında halkalanmalı; ihtimam, sevgi ve şefkat bekleyenlere, insanı insana sığınak bilen bir irfanla umut olmalıdır.

Bayramların; birlik ve beraberliğin güçlendirildiği, ezelden ebede giden kardeşliğin yenilediği müstesna günler olduğunu vurgulayan Altınöz, “Rabbimizin gönüllerimizi yumuşattığı bu özel günler, aynı zamanda kırgınlıkların giderilmesi, küskünlerin barışması için de önemli fırsatlardır. Bayram vesilesiyle, annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız yanında; yetimleri, öksüzleri, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onların da gönüllerini almayı lütfen ihmal etmeyelim” ifadelerini kullandı.

Altınöz, teşkilatının bayramlaşma programları hakkında hatırlatma da bulunarak şunları kaydetti:
3 yıldır hasret kaldığımız bayramlaşma programımızı bayramın 1. günü gerçekleştiriyoruz. Birlik, beraberlik içinde muhabbetle bayramımız bayram olsun. Bayramın 1’inci günü saat 13:30’da tüm hemşerilerimizi AK Parti Karabük İl Başkanlığız binasına bayramlaşma programımıza davet ediyorum.

Tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

Editör: Haber Merkezi