KARABÜK BELEDİYESİ’NİN İFTAR ÇADIRINA BU SENE RAĞBET DAHA FAZLA


 

iftar-cadiriKarabük Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her Ramazan ayında hizmete soktuğu iftar çadırına geçen senelere oranla, bu sene rağbet daha fazla.

Daha önceki yıllarda kent meydanının olduğu alana kurulan iftar çadırı, bu yıl çarşı merkezine kuruldu. Menderes caddesi üzerine kurulan ve yine bu yıl ilk defa yemek firmaları arasında teklif usulü ile belirlenen yemek firması, Ramazan ayı başladığı ilk günden bu yana çadırda 700 ile 800 kişiye yemek veriyor. Günlük 550 kişi üzerinden teklif usulü ile belirlenen yemek firması, yine günlük iftar verecek firmaları da kendisi belirliyor.

Daha önceden belirlenen kriterler çerçevesinde en düşük teklifi veren Sürmen Hazır Yemek firma yetkilisi Osman Sürmen, “Ramazan ayının ilk gününden bu yana iftar çadırımıza rağbet bir hayli fazla. Çadırın çarşı merkezine kurulmasından dolayı rağbetin arttığını tahmin ediyoruz. Şu ana kadar her akşam 700-800 kişi arasında ihtiyaç sahibi iftar çadırında orucunu açıyor. Gelen hiç kimsenin geri gitmemesi içinde gereken tüm fazlalık önlemlerimizi alıyoruz. İhtiyaç sahibi kişilere bu hizmeti sağlayan Karabük Belediyesi başta olmak üzere, her akşam iftar yemeğini karşılayan firmalardan Allah razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi