Karabük Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak  hayvan pazarının son durumu ile ilgili bir yazılı basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada Kurban pazarının bayrama hazır olduğunu belirtirken;

"Kurban Bayramında kurban satışları Yenice yolu üzeri, Melise Köyü karşısında hizmete sunulan mezbaha alanında kurulan hayvan pazarında yapılacaktır.

Ayrıca vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde alabilmeleri ve mezbaha alanına ulaşımlarını sağlamak amacı ile balık pazarından ücretsiz servis hizmeti de sağlandı. Karabük Belediyesi Kurbanlık satış yerine çalışan ücretsiz otobüs sefer saatleri; Balık Pazarı (Kalkış) 09.00 - 11.00 - 13.00 - 15.00 - 17.00, Mezbaha (Kalkış) 10.00 - 12.00 - 14.00 - 16.00 - 17.15'tedir.

Karabük Belediyesi tarafından kurbanlık satış noktası olarak belirlenen Hayvan Pazarının dışında satış yapılması kesinlikle yasaklanırken, yasağa uymayanlara ise Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Kurbanlık satışı yapılan alanda ise denetimler Belediye Veteriner Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Ayrıca kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için bayramın 1. ve 2. günü Karabük Belediyesi ekipleri tarafından Karabük Belediyesi mezbahasında ücretsiz kesim yapılacaktır."


 

Editör: Haber Merkezi