KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ KALAY, HASTANE İNŞAATINI İNCELEDİ


 

20131024AW000923_01Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Seyfettin Kalay, Şirinevler Bölgesinde yapımı devam eden 70 bin metrekare inşaat alanına sahip 300 Yataklı Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Yüklenici inşaat firmasının şantiye şefi İsmail Küçükgök ile birlikte yapımı hızlı bir şekilde devam eden 300 yataklı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunan Genel Sekreter Kalay, hastanenin yataklı servisinin yüzde yüz oranında, yoğun bakım ve acil kısmının ise yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Yıl sonuna kadar Acil ve Yataklı kısmı hizmete açmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Seyfettin Kalay, “Elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerimiz yapıldı. Genel manada hastane inşaatımız yüzde 95 seviyesinde tamamlandı. Çevre ve peyzaj çalışmaları da bitmek üzere. Genel Sekreterlik olarak son iki aydır tefrişatla ilgili çalışmalarımız devam ediyoruz. Yataklı kısmımda hasta odalarının tüm malzemeleri alındı ve Karabük’te kiraladığımız depolarımıza geldi. Geçici kabul ile yataklı kısmın odalarının malzemelerini yerleştirmeye başlayacağız. Şuan hastanede elektrik aksamı ve tıbbi cihazların gaz sistemlerinin kontrolleri yapılıyor. En kısa sürede hastanemizi halkımızın hizmetine sunmak için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Burada ki hastanemizde 302 normal yatak sayısı, yoğun bakım ve hemodiyaliz ile birlikte toplam yatak sayımız 420 civarında olacak” dedi. Safranbolu Devlet Hastanesinin inşaatının da devam ettiğini söyleyen Kalay, “ Safranbolu’da yapımı devam eden inşaatın birinci aşamasının sonlarına geldik. Hastane binalarının yenilenmesinin hem hizmet sunumu hem de var olan kaliteyi artıracak. Yaklaşık 1 ay içinde birinci bloğumuzu hizmete açacağız. Mevcut binamız yıkılarak yeni yapılan bloğun yanına yeni bir blok yapılacak. Toplam 75 yatak kapasiteli hastanemiz ile sağlık hizmetlerinde halkımıza kaliteli hizmet sunacağız” diye konuştu

Hastane inşaatı şefi İsmail Küçükgök ise, yılbaşına kadar geçici kabul işlemleri için heyetin gelmesini ve yapacağı incelemenin ardından hastaneyi devredeceklerini söyledi.