vatanzedeler-ana-foto


 

KAPATILAN VATAN HASTANESİ ÇALIŞANLARI SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN EYLEMLERE BAŞLADILAR


 

BELEDİYE ÖNÜNDE TABUTLU EYLEM YAPAN HASTANE PERSONELİNE BİR TEK CHP ADAYI ERDAL DEMİR KATILARAK DESTEK VERDİ




Geçtiğimiz günlerde kapatılarak, faaliyetine son verilen Karabük Vatan Hastanesi çalışanları, hastanenin faaliyetlerinin durdurulması ve 7 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile tabutlu eylem yaptılar.

Karabük Belediye binası önünde toplanan gurup,  'Erteleme gerekeni yap', 'Bugün bizi görmeyenleri yarın bizde görmeyiz', 'Avukat Tutacak Paramız Yok' ve '7 aydır açız' gibi yazılar yazan dövizler taşıdılar.

CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Erdal Demir’de eyleme bizzat katılarak, Vatan Hastanesi çalışanlarına destek verdi.

CHP Adayı Erdal Demir, Vatan Hastanesinde uzun yıllardır çalışan ve bir anda işsiz kalan yaklaşık 155 hastane personelinin feryadını kimsenin görmemezlikten geldiğine dikkati çekti.

Demir “Uzun yıllardır Karabük’te hizmet veren Özel Vatan Hastanesi çalışanlarının yaklaşık son bir yıldır içinde bulundukları duruma gerek bürokratik, gerekse siyasi otoriteler tepkisiz kalıyor. Bu arkadaşlarımızın sorunlarına bir çözüm bulunması noktasında gerek TBMM çatısı altında, gerekse hükümet nezdinde takipçisi olacağız.” Diye konuştu.

Yaklaşık 100 kişilik bir grup bir süre düdük çaldı ve alkış tuttu. Grup adına bir konuşma yapan hastane çalışanı İrem Saraç, 7 aydır maaşlarını alamadıklarını ve mağduriyetlerini duyurmak için böyle bir eylem yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

7 aydır maaş alamamalarına rağmen hastaneyi, verilen sözlere inanarak ayakta tutmaya çalıştıklarını savunan Saraç, şöyle konuştu:

vatanzedeler-erdal"Hastanene ile ilgili sorunların çözüleceği söylendi. Ama 7 aydır ne sorunlar çözüldü nede paramız verildi. Geçtiğimiz günlerde hastaneye çalışmak için geldiğimizde hastanemizin çalışmasının durdurulduğunu öğrendik. Hastane yöneticileri tarafından ne süreç hakkında bilgi verildi nede tatmin edici bir açıklama yapıldı. Karabük'e mal olmuş hastane için siyasilerimizden destek bekliyoruz."

Basın açıklamasının ardından,  Kemal Güneş Caddesi boyunca tabutu taşıyan grup, olaysız olarak dağıldı.