KBÜ TIP FAKÜLTESİ DOKTORLARI YENİ HASTANELERİNİ GEZDİLER


 

20140109AW000902_03Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın da katılımlarıyla teknik gezi düzenlendi.

Teknik gezi ve hastaneye katkı sağlamak amacıyla Şirinevler mevkiinde yapılan hastaneye düzenlenen teknik geziye; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversite Genel Sekreteri Av. Yaşar Alpay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci, Üniversitenin Tıp Fakültesi Doktorları ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yöneticilerinin katıldığı yaklaşık 50 kişilik bir gurup katıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Ersin Erdoğan’ın hastanenin mevcut projesinde yer alan hastane çevresi, giriş-çıkışları ve acil servis alanları hakkında kısa bir bilgi vermesi ile başlayan teknik gezide; hastanenin yoğun bakım üniteleri, laboratuvarları ve laboratuvarların pnömatik sistemleri, ameliyathaneleri, yataklı servisleri ve çekim odaları tek tek gezildi. Gezi esnasında incelemelerde bulanan Tıp Fakültesi Doktorları da kendi alanları ile ilgili olarak bazı tavsiye ve katkılarda bulundular.

Hastane projesinin kendileri için çok önemli olduğu vurgulayan KBÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özdek, “Bildiğiniz gibi hastanemiz çok yakında hizmete girecek. Hastanemiz iki tane farklı fonksiyon içerecek. Sağlık Bakanlığı ile Karabük Üniversitesi’nin bir birlikteliği söz konusu olacak. Burası standart bir devlet hastanesi şeklinde değil, aynı zamanda Üniversitemizin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet verecektir. Bu şu anlama geliyor; aynı zamanda Üniversitemizin hocalarının, öğrencilerinin ve asistanlarının da aktif olarak çalışacağı uygulama hastanesi olarak hizmet verecek. Bu yüzden ben Karabük halkı için bunun çok anlamlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Bildiğiniz üzere hastanemiz 300 yatak kapasiteli olarak inşa edilmekte ve teknolojinin getirdiği son ürünlerle, sağlık sektöründeki en son gelişmelerle donatılacak bir hastane, o yüzden de halkımıza çok faydalı bir hizmet sunacağımızı düşünüyorum. İnşallah çok yakın bir zamanda hastanemizin tam teşekküllü olarak hizmete gireceğine inanıyoruz. İnşallah hastanemiz hizmete girdikten sonra hastalarımız için Karabük’ten başka bir şehre gitmesi gibi bir şey söz konusu olmayacak. Burada her branşda sadece uzman hekimlerimiz değil, hocalarımız da burada hizmet verecek. Hastanemizde mükemmel bir ameliyathanelerimiz, yoğun bakım ünitelerimiz, çok güçlü bir acil servisimiz ve dört dörtlük bir hizmet alacaklar. Tabi sadece sağlık hizmeti değil, bu hastanemizde aynı zamanda güzel bir otel hizmetimizde olacaktır. Hasta odalarımız dört yıldızlı, beş yıldızlı otellerden farklı olmayacak. Hastalarımızın her türlü hizmetten memnun kalacağını düşünüyorum” dedi.

Gezi sonunda kısa bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, “Karabük Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni de şehrimize kazandırdık. Şu an itibariyle Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimlerini alıyorlar ve öğrencilerimiz şu an 3. sınıftalar. Çok değişik branşlarda öğretim üyesi hocalarımız var bunların bir kısmı Üniversitemizde ve Karabük şehrinde hem eğitimlerine hem de tedavilerine devam ediyorlar, bir kısmı da çeşitli şehirlerde Karabük Üniversitesi’nin görevlendirmesiyle görevlerini ifa ediyorlar. Tıp eğitiminde uygulama çok önemlidir Yeni yapılan hastanemizi inşallah Mart ayı içerisinde açmayı planlıyoruz. Biz Türkiye’nin değişik yerlerinde hizmet veren öğretim üyelerimizi ve Zonguldak’ta bulunan öğrencilerimizi Karabük’e getirerek Tıp Fakültemizi bir an önce canlandırmayı istiyoruz. Tabi Karabük şehrine 75 bin metre kare kapalı olan son teknoloji ile inşa edilmiş bir binanın Karabük Üniversitesi tarafından kullanılıyor olması Karabük Üniversitesi’nin çok hızlı gelişimine katkı sağlarken, hizmete açılması ile birlikte Karabük Şehri’nde yapılamayan teşhis ve tedaviler burada 20140109AW000902_01gerçekleştirilecek. Başka şehirlere tedavi maksatlı giden Karabük halkını büyük ölçüde engellemiş olacağız. Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ülke genelinde tedavisi az yapılan bölümleri açarak il dışından gelecek hastalara hizmet vermeyi planlıyoruz. İnşallah çok kısa bir zamanda bu başarıyı yakalarız. Ben bu hastanenin yapılmasında emeği geçen büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu yatırım Karabük halkına değil tüm insanlığa hizmet edecek bir yatırımdır ve Karabük Üniversitesi’nin de çok hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak rekabet gücünü artıracaktır. Şüphesiz ki biz büyüdükçe Karabük şehri de büyüyecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi