Yenilenen kadro ve modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavide dünya standartlarında güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermeye başlayan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Karabük dışından da hastalar teşhis ve tedavi için tercih etmeye başladı.


 

2-(23)Solunumla ilgili büyük sorun yaşayan, KOAH hastaları için yeni bir tedavi yöntemi olan “bronkoskopik endobronşiyal valf yöntemi” uygulanmasına Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi hızla devam ediliyor.

Türkiye’de sayılı tıp merkezlerinde yapılan endobronşiyal valf tedavisi Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Karabük dışından bir hastaya başarıyla uygulandı.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen endobronşiyal valf tedavisi yöntemine; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çörtük, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Hasan Casim ve Uzm. Dr. Onur Yazıcı katıldı.

3-(20)Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat yaptığı açıklamada: “Bugün Eskişehir’den gelmiş ileri derecede KOAH hastalığı olan bir hastamızın sağ akciğerinin üst tarafında yaklaşık 12 cm’lik hava kisti vardı. Özellikle son 2 yıldır ülkemizde uygulanmakta olan bir tedavi yöntemini Karabük’te 3.kez bu hastamıza uyguladık. Erdoğan Bey’le ekip olarak şu ana kadar Türkiye’de 40’a yakın hastamız oldu. Bu hastamızın da sağ ciğerinin üst tarafına 3 tane valf dediğimiz stend benzeri cihaz yerleştirdik. Birkaç ay içerisinde sağ ciğerinin üst tarafındaki hava kistinin küçülerek diyaframın soluna daha fazla iştirak etmesini düşünüyoruz. Bu amaçla bu işlemi yaptık. Yaptığımız işlem yaklaşık 40 dakika kadar sürdü. Bir saat önce yaptığımız ameliyatta hastamızda şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmedi ve birkaç ay içerisinde de yaşam kalitesinde bir artış olacağını beklemekteyiz.” dedi.

Uygulanan tedavi sonrasında duygularını paylaşan hasta İbrahim Sayan: “Eskişehir’den geliyorum. 2012’den beri bu hastalığı çekiyorum. Daha önce Eskişehir’de ve diğer hastanelerde tedavi oldum. İstanbul’dan Erdoğan Hoca’nın buraya gelmiş olduğunu duydum. Ameliyattan bir saat önce çıktım ve çok iyiyim. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.” dedi.

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yaptığı başarılı teşhis ve tedavi yöntemleri ile yakın zamanda önemli merkezlerden biri haline geleceğini belirten Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal: “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan teşhis ve tedaviler hem halkımıza hizmet hem de bizim için gurur kaynağıdır. Karabüklü hemşehrilerimiz artık hastalıklarına şifa aramak için Karabük dışına çıkmasınlar. Bugün büyükşehirlerde yapılan hatta Türkiye’de birkaç merkezde yapılabilen teşhis ve tedaviler yöntemleri Karabük’te Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılırken, Karabük dışından da hastalar tedavi olmak için geliyorlar. Karabük Halkına sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması için Karabük Üniversitesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordineli olarak çalışmaktayız. Bu bağlamda katkı sağlayan, hastalarımıza şifa olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi