ŞIRNAK VALİSİ, KARABÜKLÜ HEMŞERİMİZ HASAN İPEK, ÖNÜMÜZDEKİ GENEL SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN “BEN HAZIRIM” DEDİ


hasan-ipek-ben-hazirim-1

Şırnak Valisi olarak görev yapan Karabüklü Hasan İpek, önümüzdeki genel seçimler için sıcak mesajlar verdi.

AK Parti’den Karabük Milletvekili aday adaylığında ismi geçen Hasan İpek, Ankara’nın vereceği kararı beklediğinin sinyalini verdi.

Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın telefonla görüştüğü Hasan İpek “Ülkeme hizmet etmenin ben de sınırı yoktur” dedi.

7 Haziran tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler ile ilgili de mesajlar veren İpek “Şu an Şırnak Valisi olduğumdan siyasi açıklamalar yapamam ama ben ülkeme bürokraside olduğu gibi siyaset kulvarında da hizmet vermeye hazırım. Hizmet noktasında herkes gibi bende halkıma TBMM’de hizmet vermenin heyecanını tabi ki yaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimin yanı sıra Şırnak gibi ülkemizin en kritik illerinden bir tanesinde Valilik görevi yürüttüğümden, kendi isteğime göre hareket edemem. Ankara’daki Devlet büyüklerimin vereceği karara bağlıyım.” Diye konuştu.

“Ben aday olacağım, Şırnak Valiliğinden istifa ediyorum” demek gibi bir lüksünün olmadığını belirten İpek, Başkaya’ya yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Şimdi bizim gibi görevlerde bulunanlar kendi keyfi düşüncelerine göre kararlar veremez. Tabi ki ben de ülkeme TBMM çatısı altında hizmet etmenin aşkını yaşıyorum. Bana denilirse ki ‘ülkene bu şekilde hizmet eder misin?’ hay, hay deriz. Bekleyip göreceğiz”

“SİYASET KULVARINA GEÇERSEM, İLLA KARABÜK ŞART DEĞİL”

Önümüzdeki genel seçimler için AK Parti’den Milletvekili adaylığı söz konusu olursa, Karabük’ten veya bir başka yerden aday olmanın çok fark etmeyeceğini sohbet arasında ifade eden Şırnak Valisi Hasan İpek “Karabük dışından olursa da, memleketimin üçüncü temsilcisi olma şansına kavuşurum.” Dedi.

HASAN İPEK, KİM..?


Şırnak Valisi olan Hasan İpek 1959 yılında Karabük'te doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.


Kaymakamlık mesleğine başladıktan sonra 1 yıl süreyle İngiltere de eğitim gördü. NATO uzmanlığı yaptı. Japonya da afet yönetimi eğitimleri aldı.


17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi başkanlığı görevlerini icra etti.


İçişleri Bakanlığı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı yaptı.


2003 yılında Başbakanlık Kriz Merkezini kurmak üzere İzmir vali yardımcılığı görevinden Başbakanlık Danışmanlığına getirildi.


Balkanlarda Afetlerde İşbirliği Konseyi kurulmasına öncülük etti. Romanya Azerbaycan Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti adına afet işbirliği anlaşmalarını imzaladı. İran ve Pakistan depremleri, Irak, Lübnan, Güney Doğu Gürcistan gibi insani yardım operasyonlarını yönetti.


Başbakanlık müşaviri görevindeyken, Bayburt valiliği görevine atanan Hasan İpek, şu anda da Şırnak Valiliği görevini sürdürmektedir.


İpek, evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derece de İngilizce bilmektedir.


Amerika, İngiltere, Almanya, Belçika, Japonya, Danimarka, Slovakya, Romanya, Yunanistan, Azerbaycan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil bir çok ülkede konferans ve seminerlerde sunum ve çalışmalar yapmıştır.



Editör: Haber Merkezi