KARABÜK’TE FAALİYET GÖSTEREN KAMYONCU VE TIRCI HAMAL GİBİ KULLANILMAKTAN KURTULMAYA KARAR VERDİ


 

NAKLİYECİLER, KARABÜK ŞOFÖRLER ODASI BÜNYESİNDEKİ İKTİSADİ İŞLETME ÇATISINDA TOPLANMAYA BAŞLADILAR


 

hamal-nakliye


Karabük’te faaliyet gösteren Kamyon ve TIR sahibi nakliyeci esnafı uzun yıllardır düşük fiyatlar ile yük taşımaktan ve tonaj atmaktan bıkmıştı.

Ağırlıklı olarak Türkiye’nin dört bir köşesine demir taşıyan Karabüklü nakliyeciler, yasak olmasına rağmen yüksek tonajlı yük taşındığından dolayı, nakliye ücretlerinin çok düşük olmasından uzun yıllardır şikâyetçiler.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak’ın girişimleri ile, kentin tanınmış nakliyecilerinden Mithat Namal, Atilla İhtiyaroğlu ve Mustafa Çınar gibi isimlerinde destek vermesi ile oda bünyesinde bir iktisadi işletme oluşturuldu.

190 NAKLİYECİ VE 400 AĞIR TONAJLI ARAÇ İKTİSADİ İŞLETME İÇİNE GİRDİ

Bir ay gibi kısa bir sürede şehirde bulunan nakliyecilerin %80’ine yakını Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasının bünyesinde kurulan İktisadi İşletme çatısı altına katıldılar. Ağır tonajlı araç sahibi yaklaşık 190 nakliyeci, 400’e yakın kamyon ve TIR’ı ile oluşturulan birliğe tam destek vermeye başladılar.

AMAÇ TONAJI BİTİRMEK, NAVLUN ÜCRETLERİNİ MAKUL FİYATLARA GETİRMEK

Karabük Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak “Yıllardır, kamyoncu ve TIR’cı esnafı hamal gibi kullanılmış. 60-70 Fazla tonajlı yükle milli servet olan araçlar ve metrekaresi yüzbinlerce liraya yapılan karayolları mahvoluyor. Nakliyecilik yapan Kamyon ve TIR sahipleri yıllardır birliktelik sağlayamadıklarından dolayı hamal yerine kondular. Artık birlik içinde olmanın zamanı geldi ve bu birlikteliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Daha bir ay olmadan bu birlikteliğimize katılım %80’lere ulaştı. Karabük’te ilk olarak nakliyeciler arasında tam anlamıyla birlikteliği sağlamamızın ardından bu sektörde bulunan tüm hamal-nakliye-1haddeci ve demir tüccarlarımız ile konuşacağız. Bizim burada amacımız tekel oluşturmak değil. Bizim amacımız piyasaların üstünde fiyatlar uygulayarak, rant elde etmek hiç değil. Bizim tek amacımız, arabacı esnafının emeğini tam karşılığını almasını sağlamaktır.” Diye konuştu.

BU BİRLİKTELİK, TÜRKİYE’DE BİR İLK

Karabük Şoförler Odası İktisadi İşletme Başkan Yardımcısı Mithat Namal ise “Bu birlikteliğin tüm yurda örnek olacağına inanıyoruz. Karabük’te tüm nakliyecilerin bir çatı altında birleşmesi Türkiye genelinde bir ilk oldu. Biz gözümüzü TIR üzerinde, yollarda açtık. Biz ekmeğimizi dört teker üzerinde kazanıyoruz. Emeğimizin karşılığını tam olarak almak için birlik ve bütünlük olmaktan başka şansımız yok. Karabük’teki haddeci, demir tüccarı olan büyüklerimizden de bize destek vermelerini canı gönülden istiyoruz. Biz rant peşinde değiliz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi