Doğalgaz yatırım programına alınan mahallelerde bilgilendirme toplantılarının startını Atatürk ve Namık Kemal Mahallesi ile veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bilgilendirme toplantılarına Yenimahalle ve Kartaltepe Mahallesi ile devam etti.


 

20130429AW000140_01İlk olarak Yeni Mahalle, ardından ise Kartaltepe Mahallesi sakinleri bir araya gelen Başkan Vergili doğalgaz yatırım programı hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi.

Karabük’te doğalgaz kullanımının yüzde 75’e ulaştığını, hedeflerinin ise 2013 yılı sonuna kadar yüzde 95 olduğunu ifade eden Başkan Vergili “Geçtiğimiz günlerde KARGAZ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile yaptığımız toplantıda doğalgaz alt yapı programına alınmayan özellikle gelir düzeyi düşük mahallelerimizin doğalgaz alt yapı programına alınmasını istedik. Kendisinden 30 Eylül’e kadar doğalgaz yapım çalışmaları ile ilgili söz aldık. Ben de dedim ki, sen doğal gaz çalışmaları bittirdikten sonra kış gelmeden bu mahallelerin asfaltını bitireceğim. Bu mahallelere karşı vazifemi tamamlamış olacağım. Bir tüp 70 TL. Doğalgaz geldikten sonra bir tüp kadar doğalgaza ödenecek para 15 TL gibi bir para. Dedik ki doğalgaz ile ilgili bu mahallerimize bir kolaylık daha yapacaksın dedik. 775 TL olan masrafını bize taksit yapacaksın. Kendisine 12 ay taksit yaptırıyoruz. Benim istediğim şu, herkes doğalgazına kavuşsun. Bende asfaltımı yapayım ve bu sorun ortadan kalksın. Biz asfaltı yaptıktan sonra doğalgaz tekrar çekilirken çok büyük sıkıntı oluyor. Yapmış olduğumuz asfalt heba olup gidiyor. Asfalt çalışmasını tamamladıktan sonra doğalgaz çalışmasına tekrar izin vermeyeceğim. Bunu açıkça söyleyeyim. Doğalgazın bu mahallere gelişi en az 5 sene sürerdi. Buna kendisine güveni olan ve cesareti olan bir belediye yapar. Bu da Türkiye’de ki tek il belki de Karabük çıkacaktır. Dört yılda gaz kullanımı yüzde 95’e çıkan başka bir il olduğunu sanmıyorum. Çorum bile şu an yüzde 85’lerde ve doğalgaz Çorum’a gireli 10 yıl oldu. Çorum da bile doğalgaz kullanımı 10 yılda yüzde 85’e ulaşabildi. Bizde ise 4,5 yılda yüzde 95’e ulaşmış olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi