Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin gündeme getirdiği, Safranbolu şebeke sularına çamaşır suyu katılıyor iddiasına, Safranbolu belediye Başkanı Necdet Aksoy'dan şiddetle yalanlama gelmişti. Tartışma halk arasında takip edilirken Sağlık Bakanlığı'na bağlı Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü "Her iki belediyenin sularının düzenli analizler ile takip edildiğini ve şebeke sularının içilebilir oranda olduğunu belirterek, bir açıklamada bulundu.

 
halk-sagligi-su-temizKarabük’te son günlerde su gerginliği yaşanırken Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy arasında yaşanan su tartışması yaşanırken, Halk Sağlığı Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak, suların haftanın ilk üç günü sulardan numune alınarak incelendiği belirtildi.

Belediye başkanlıklarına ait şebeke bulunan yerlerde belediyelerle işbirliği yapılarak sağlıklı su temini için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Halkımıza sağlıklı su temini için Müdürlüğümüzce il genelinde haftanın ilk üç günü sulardan numune alınarak insan sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırmak ve belediye başkanlıklarına ait şebeke bulunan yerlerde Belediyelerle işbirliği yapılarak sağlıklı su temini için gerekli tüm önlemler alınmaktadır. İlimiz genelinde su ile bulaşan ve epidemi oluşturan herhangi bir hastalık bu güne kadar yaşanmamış olup, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte bu güne kadar 2012 yılı içinde kontrol su numunesi alınarak ilimiz Halk Sağlığı Labaratuvarında analizleri yapılmakta olup, tüm belediyelerce halka arz edilen içme sularından denetim izleme numunesi alınmakta, numune alım esnasında klor ölçümleri yapılmaktadır. Alınan denetim izlemhalk-sagligi-logo numuneleri Ankara Tüketici Labaratuvarları Daire Başkanlığına teslim edilmiş, yapılan denetim analizleri uygun çıkmıştır. İlimiz genelinde su deposu bulunan tüm okullarda, Okul Sağlığı Programı çerçevesinde su depolarında süper klorlama yapılarak depo dezenfeksiyonu yapılmış ve arkasından normal klorlama yapılarak okul yöneticilerine konu hakkında gerekli bilgi verilmiştir. Halkımıza sağlıklı su temini ile ilgili 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği ve bakanlığımız emirleri doğrultusunda belediye şebekesindeki odak noktalarında gerekli klorlama ölçümleri müdürlüğümüz tarafından takip edilmektedir. Aksama olduğu takdirde belediye başkanlığına gerekli uyarılarda bulunulmaktadır. Sonuç olarak; halkımız şebeke sularımızı rahatlıkla içebilir ve kullanabilir. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak İnsan ve Toplum Sağlığı için Bakanlığımız ve Valiliğimizin emirleri doğrultusunda tüm gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi