Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Karabük Üniversitesini ziyaret etti. 


 

20140502AW078841_01Türkiye Ebeler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan’ın eşliğinde, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Alev Yücel, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Danışmanı ve Türkiye Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Filiz Aslantekin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Dairesi Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu ve Karabük Halk Sağlığı Müdür Sezgin Tiryaki Rektör Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.

 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Alev Yücel, kendileri için üniversitelerde okuyan, genç ebe adaylarının çok önemli olduğunu söyledi.

Yücel, “ Ebelerimizin büyük bir kısmı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nda görev yapmaktalar. Bugün de genç Ebe adaylarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bu beni çok mutlu etti. Sizin de belirttiğiniz gibi 1.sınıf Ebelik Bölümü öğrenciniz Eskişehir’deki “I. Uluslararası-V. Ulusal Ebelik Öğrenci Kongresi’nde bizlerle birliktelerdi. Sayelerinde rengarenk bir kongre gerçekleştirdik. Bu gibi etkinlikler öğrencileriniz için büyük bir şans. Bizler ancak üniversiteden mezun olduktan sonra böylesine büyük kongrelere katılma imkanları bulabilmiştik. Öğrencilerinize destek olmanız, onlara böyle imkanlar sunmanız çok ama çok güzel. Ben öğrencileriniz adına ve kurumum adına size teşekkür ederim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi