KARABÜK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ TİRYAKİ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ


 

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. SEZGİN TİRYAKİ “27 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE 67 HEKİM İLE HİZMET VERİYORUZ”


 

20130904AW000847_01Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Karabük Halk Sağlığı Polikiniğinde gazetecilerle bir araya gelerek çalışmalarını aktardı.

Tiryaki slayt eşliğinde düzenlediği basın toplantısında,Karabük’te Aile Hekimliği uygulamasına 2008 yılının Şubat ayı itibari ile geçildiğini ve 27 aile sağlığı merkezinde görevli 67 hekim tarafından hizmet verilmeye devam ettiğini söyledi.

Müdürlüğün tüm sağlık verilerinin bilgisayar ortamında oluşturularak takip edildiğini anlatan Tiryaki, “Aile Sağlığı Merkezlerimizde kişiye yönelik birinci basamak koruyucu sağlık, tanı, tedavi, rahbilitasyon ve danışmanlık hizmetleri verilir. Bu kapsamda verilen hizmetler; muayene, tedavi, gebe-bebek-çocuk-doğurgan düzeyde kadın izlenimleri, gebe - bebek aşılamaları taramaları, evde bakım hizmetleri, aile planlaması hizmetleri ve eğitimleri, danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Aile hekimlerimiz tarafından ulaşım güçlüğü çekilen yerleşim yerlerine gezici sağlık hizmeti verilmekte. Merkez laboratuarında aile hekimlerinden gelen tüm kanların tahlilleri yapılmaktadır. Halk Sağlığı laboratuarlarımızda su numunelerinin mikrobiyolojik analizleri ve fiziksel parametre analizleri de yapılmakta” dedi.

YENİ İNŞAAT YATIRIMLARI
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, il ve ilçeler yapılan yeni yatırımlara değinerek, “Eflani ilçesinde yapılması planlanan 10 yataklı ilçe entegre hastanesi için ihalesi yapılarak müteahhit firma ile sözleşmesi imzalanıp geçtiğimiz ay yer teslimi yapıldı. Eskipazar İlçesindeki 20 yataklı entegre hastane yapımı için Eskipazar Orman İşletme şefliği sorumluluk alanında bir arsa bulundu. Proje ihalesi tamamlandı ve arsa, proje çizimi yapacak firmaya teslimi aşamasındadır. Karabük merkeze bağlı 75. Yıl mahallesinde bulunan Sağlık Bakanlığına tahsisli 5 bin 893 metrekare yüzölçümlü arsa üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağılığı Müdürlüğü, Toplum Sağılığı Merkezi, Verem Savaş, KETEM, Halk Sağlığı Laboratuarı için yeni proje hazırlanması için Bakanlığımıza talepte bulunuldu. Bakanlığımız tarafından İl Özel İdaresine aktarılan ödenek mevcut olup, proje ihalesi yapılmış ve proje çalışmaları devam etmektedir. Bunun yanında Toprakcuma sağlık evi yapımı için İl Özel İdaresi tarafından ihale için zemin etüt çalışmaları yapılırken, Konarı köyü sağlık evi ve 5000 evler Cumhuriyet aile sağlığı merkezi yapımı için de 2014 yatırım programına alınması için gerekli çalışmalar yapıldı” diye ifade etti.