Yeni yapılan Halim Deresi yolunun açılışına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, MHP Milletvekili adayları Durmuş Yalçın, Ayhan Akbaş yanı sıra daire müdürleri, mahalle muhtarları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

12052015_halimderesi_1

Başkan Vergili açılışta yaptığı konuşmada; “Halim Deresindeki görmüş olduğunuz dereyi Devlet Su İşleri yaptı. Devlet Su İşlerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı da teşekkür ederiz. Devlet Su İşlerinin buraya harcamış olduğu para 690 bin lira.

Bizim 70 tane binanın kamulaştırması, doğalgaz depilesesi, kanalizasyon yapımı, yolun yapımı, asfaltın yapımı toplamda buranın maliyeti 10 trilyon lira civarında. Bu yolun şu anki Aydınlıkevler, Fevzi Çakmak Mahallesi ve Karabük Mahallemizin maliyeti bu yolun yapılmasıyla beraber mahallede yeni binaların yapıldığı bir ortam çıktı. Buda mahallemizin her yerine değer katmış oluyor.

Yalnız yeni yapılan yerlere değil mevcut eski binalarında yıkılıp tekrardan yeniden yapılacağına inanıyorum ki bu zaman içerisinde hep beraber bunu izlemeye devam edeceğiz. Şimdi konuşuyorlar hükümetin yaptığına teşekkür etmiyorsunuz diye. Evet, biz Devlet Su İşleriyle beraber yapmış olduğumuz çalışmalarda her zaman Devlet Su İşlerine teşekkür ediyoruz. Bir katkıları varsa hükümetinde ona da teşekkür ediyoruz. Buradaki maliyet faktörlerini size söyledik bizde kendilerinden tabi teşekkür bekliyoruz. İster takdir ederler ister takdir etmezler. Biz yapmış olduğumuz hizmetin hiç birisine siyasi amaçlı hizmet yapmadık.

Belediyemizde idaremiz boyunca hiç kimseyi birbirinden ayırmadık, hiç kimseye siyasi muamele yapmadık, hiç kimseye siyasi farkındalık uygulamadık. Biz mevcut müdür ve işçi arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Personelimiz işini biliyor, müdürlerimiz çalışmasını biliyor. Hiç birisi işinden kaytaracağım diye işçimizin veyahut ta memurumuzun bir yola tavassut etmiyor buda bizi son derece memnun ediyor ve Karabük’e de farklı bir hizmet boyutu gelmeye başladı. Bunları bazıları kaldıramıyor.

BUNLAR KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARINA BİLE DESTEK OLMADILAR
12052015_halimderesi_112009 senesinde diyorlardı ki; eğer bir muhalefet partisinden Belediye Başkanı seçerseniz Karabük’e hizmet gelmez. Biz bugüne kadar Karabük’te sürekli olarak iktidar partisinden Belediye Başkanları şetçik ama Karabük için verdikleri ortada.

Ben o zaman ki arkadaşlarımın neden başarısız olduklarını söyleyeyim. Mevcut milletvekillerinin tutumlarından sonra farkına varmaya başladım neden başarısız olduklarını. Çünkü bu arkadaşlarım mevcut Belediye Başkanlarına, benden bir önceki Belediye Başkanımıza biraz destek olmuş olsalardı Karabük’te bir farklılık yaratabilirlerdi ama kendilerine bir yeni siyasi rakip çıkardı. Bunu kaldıramadılar ve bunu şuanda da kaldıramıyorlar. Yapmış oldukları tek iş birisinin başarırsızlığından kendilerine siyasi rant sağlamaya çalışmak. Bunun dışında Karabük’e vermiş oldukları hiçbir hizmet yok.

Benim görmüş olduğum 12 yıllık iktidar döneminde mevcut milletvekillerin Karabük’e vermiş olduğu hiçbir done yok. Yapmış oldukları Karabük için bir çalışma yok. Karabük’ün menfaatleri ile ilgili Ankara da bugüne kadar hiçbir savunmaları olmamış. Nasıl derseniz; teşvik kapsamına Karabük giremedi, Rize Karabük’ten çok daha zengin olduğu halde gelir dağıtım sisteminde Rize teşvik kapsamına girdi. İşsizliği önleyecek teşvik kapsamı, yatırımları artıracak teşvik kapsamı, 12 yıldan bu güne her 4 yılda bir kel tepe kayak merkezlerine temel atmaları bitmedi. Orman İşletme Müdürlüklerini buraya kurma dertleri hiçbir zaman bitmedi. En ufak bir mesafe kaydedemediler.

Biz ne yapıyorsak kendileri bir yerden eleştirmeye çalışıyorlar. 5 yılda Karabük’te %95 doğalgaz dağıttık, 5 yılda Karabük’ün si şebekesinin %75’ini değiştirdik, hiç bir şey yapmadıysak her eve doğalgazla 50 lira menfaat sağladık. Su en güzel ve ucuz suyunu Karabük kullanıyor. Her eve 30-40 lira menfaat sağladık. Bunları kabullenmeleri mümkün değil. Kendileri 1 verirken 5 verdik diye anlatmaları çok kolay. 7 Haziran’da Türkiye’nin, Karabük’ün kaderini değiştirecek gün. Önümüzde az bir süremiz kaldı. Umut tacirleri yola çıktı. Milletvekilleri adayları ellerinde yaptıkları yine işçi, kumanya listeleri, sokaklara düşmüşler Karabük’ün derdine çare olacak diye propagandaya başlamışlar. Allah için soruyorum milletvekillerinden hangi arkadaşımız olursa olsun Ak Partili, Cumhuriyet Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili, eski Demokratlara soruyorum bir tanesinin bir tane çivisini gösterin, bırakın çivisini çakılacak her çivisini de sökmek için hep beraber bir araya gelmişlerdir.

Devlet Demir Yollarıyla bir anlaşma yaptık, arazi bize teslim edilecek, ne zaman Mehmet Ali Şahin beyin Osman Kahveci beyin haberi oldu durduruldu. Karabük’te raylı sistem yapılacak, Üniversite Mahallesinden Yüzüncü Yıl, 5000 Evler’e, ne zaman Karabük’teki milletvekillerinin haberi oldu sistem aynı anda durduruldu. Belediye kredi alacak, bize gelmiyor diyorlar. Gidiyoruz kendilerine diyoruz ki İller Bankasında bir problemiz var diyoruz sonra tamam bu iş halledildi deniliyor, sonra öğreniyoruz ki Genel Müdüre özellikle talimat veriliyor, Karabük Belediyesine bu parayı vermeyin diye. Benim parayla bir sıkıntım yok şükürler olsun. Bu para bizim hakkımız diye istiyoruz. Biz yapacağımız bütün işlerin finansmanlarını ayarlayabiliyoruz, kendi yağımızla kendimiz kavruluyoruz. Hükümetin vermiş olduğu para içinde her seferinde kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ama Karabük’teki milletvekillerimiz Karabük’ün hayrına yapılacak her işleri engelleyerek bir sonraki seçimde kendilerine siyasi rant sağlamak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bunu yalnız Milliyetçi Hareket Partili bir belediyeci olduğu için değil, bunlar için bir kural yoktur. İster kendi partilerinden olsun, ister diğer partilerden olsun onların üstüne başka birileri gelmemesi içinde aynı hareketi yaparken en ufak bir tereddütleri yoktur. Bu güne kadar Karabük’teki işleri saymakla kendileri de sıralayamaz, buradaki arkadaşlarımızda sıralayamaz. Sosyal belediyecilik diyorlarsa sosyal belediyecilikte en güzel katkıları da Karabük Belediyesi sunmakta. 20’ye yakın Sosyal Yaşam Merkezi, pazar yerlerinden bedava otobüs seferleri yapıyoruz ama şunu yapmıyoruz her yerlere pankartlarla kendimizin reklamını yapmıyoruz. Şükürler olsun bizim 5 yıllık hizmetimizin sonunda da Karabük’te hiç kimse siyasi parti farkı düşünmeden bizi tekrardan Belediye Başkanı yaptı. İnşallah bu 5 yıl görevden sonra ben yeni kuşaklara teslim edeceğim.

Bundan sonra Belediye Başkanı olacağım diye kesinlikle hiçbir iddiam yok. Adayda değilim. Görev sürem içerisinde Belediyenin içerisine siyaseti, rüşveti, avantayı sokmadım. 400’e yakın vatandaşımıza kumanya veriyoruz. Bunların bir tanesinin siyasi kimliğini bilmem. 400’e yakın arkadaşımıza burs veriyoruz bunların bir tanesini ailesinin siyasi kimliğini bilmem. Bazı arkadaşlara bakıyorsunuz tam seçim zamanında ellerinde liste ve paketler Ak Partiye kayıt olma şartıyla kumanya dağıtıyorlar ve iş bulma vaatleri veriyorlar. Biz önümüzde ki geriye kalan 4 yıllık görev süremiz içerisinde aynı düsturla çalışmamıza devam edeceğiz.

Bu güne kadar merkez sağ partileri sürekli olarak iktidar etmiş, sürekli olarak merkez sağ partilerin istediği oyu vermiş, milletvekillerini yolmamış, bir vilayet ve merkez sağ partililerde Karabük’ü bir oy deposu olarak görmüş. Biz ne kadar fazla oy verirsek Karabük’e o kadar az hizmet gelmiş ve hizmetlerde durdurulmuş. Şimdi bunu değiştirme zamanı.

HANİ NE KADAR OY VERİRSEN O KADAR HİZMET GELİYORDU
Eğer Karabük’ten bir milletvekili farklı bir partiden gitsin hükümetin bakış açısı kesinlikle Karabük’te değişecektir ve Karabük’te hizmet yarışı başlayacaktır. Bütün dostlarıma da Ak Partili, Cumhuriyet Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili kardeşlerime büyüklerime bu seçimde Karabük’ün kaderini değiştirmek için gönül birliği yapalım diye buradan çağrıda bulunuyorum.

Çünkü Karabük aynı şekilde kalmaya, aynı şekilde gelişmemeye, mahkum edilmeye, evleri parçalanmaya, çocukları gurbete gitmeye mahkum edilecek bir vilayet olacaktır. Şimdi değerlendirme yapıyorlar, bugün Şırnak’taki hastane yatak sayısı 150 yatak çok modern bir hastane, Safranbolu ayarında bir yer Şırnak. Safranbolu’daki hastane 50 yataklı. Karabük bütün vergisini ödeyen, %98,5 elektrik parasını ödeyen, %1,5 elektrik kaçağı olan, devlete karşı en ufak bir saygısızlığı olmayan, devlet için canını veren bir vilayet. Şırnak %80 elektrik parasını ödemeyen, iktidar partisine bir tane milletvekili vermeyen, devlet tanımayan bir vilayetimiz. Hani ne kadar oy verirsen o kadar hizmet geliyordu.

Ne kadar oy veriyorsan o kadar hizmet gelseydi o zaman Karabük’ün her tarafına altınla kaplanması gerekiyordu. Bakıyorsunuz 12 ay önce sokaklara çıktılar Rafet Vergili yalancı yalancı diye bağırmaya, başladılar hastaneler kapatılmayacak dediler, ilk işleri hastaneleri kapattılar. Rafet Vergili yalancı dediler, 11 ay 17 gün sonra istifa edecek, milletvekili adayı olacak dediler ben buradayım. Ben inşallah size 4 yıl daha hizmet edeceğim” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi