1 KASIM SEÇİMLERİNİ GERİDE BIRAKTIK

1 Kasım 2015 Genel seçim Tekrarı, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de genelde beklenilmeyen bir sonuç ile bitti.

AK Parti adeta sildi süpürdü.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’nin (teşbihte hata olmaz) seçmen kulağını çekti.

13 Yıldır iktidarda olan AK Parti'ye bir uyarı yapan Milli İrade “Bu sefer koalisyon hükümeti kurun ve sizin bir otokontrolünüz olsun” dedi ama seçmenin bu uyarısını CHP ve özellikle MHP okuyamadı.

Koalisyon görüşmelerinden sonuçsuz çıkan CHP, her şeye “Hayır” diyen MHP’ye nazaran pek yıpranmadı.

Fakat MHP, bu seçimlerden %50 eridi.

İlimizde ise AK Parti Milletvekili adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin, ağırlığını ortaya koydu ve bu ağırlığını gösterdi.

Sayın Şahin’in 1 Kasım seçimlerinden yaklaşık 45 gün önce Karabük’ten aday olduğu açıklanınca, kendisi ile ilgili “Halkın tepkisi var” şeklinde propaganda başlatılmıştı.

Seçimlerin son 15 günü hakkında yapılan bu propagandanın tamamen gerçek dışı olduğu görüldü.

MHP Kanadında ise Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili her ne kadar ağırlığını koysa da ülke genelinde yaşanan bu konjonktüre yapabileceği fazla bir şey yoktu.

Fakat Sayın Vergili Karabüklü seçmenin birçok şeye rağmen kendisini kayıtsız şartsız desteklemediğini de gördü.

Karabük MHP’de belirleyici rol oynayan Sayın Vergili, 1 Kasım seçimlerinden sonra yaptığı siyaseti ve partisi üzerindeki stratejileri tekrar bir gözden geçirmeli ve geçiriyordur da zaten.

 

DURMUŞ YALÇIN KONUŞACAK MI?

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde MHP’den Karabük Milletvekili seçilen Durmuş Yalçın, çeşitli spekülasyonlardan ve kendi siyasi stratejik hatalarından dolayı 5 ay sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde tekrar aday gösterilmedi.

Sayın Yalçın’ın aday gösterilmemesinde parti teşkilatları ile olan bozuk ilişkilerinin yanı sıra, seçilmesinde çok büyük rol oynayan Rafet Vergili ile ters düşmesinin etkenleri ön sıralarda yer alıyor.

5 Ay sonra tekrar aday gösterilmeyen Sayın Durmuş Yalçın “1 Kasım seçimlerine kadar susacağım ve 1 Kasım’dan sonra konuşacağım” demişti.

Ve Sayın Yalçın’ın önümüzdeki günlerde bazı açıklamalar yapması bekleniyor.

Sayın Yalçın’a şimdiden acizane bir tavsiyemiz ve bir sorumuz olacak.

Acizane tavsiyemiz; Eğer açıklama yapacaksa bu açıklamasını yalnızca bir yerel TV kanalında değil, geniş katılımlı bir basın toplantısında yapmasını arzu ederiz.

Neden mi?

Geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yaparsa, basın mensuplarının da kendisine önemli sorular sorma imkanını oluşturmuş olur.

Bir sorumuz ise;

Sayın Durmuş Yalçın yapacağı açıklamalardan önce “1 Kasım da ben aday olsaydım, şu kadar oy alırdım, bu kadar oy alırdım ve seçilirdim” diyebilir mi?

Eğer bu sorunun cevabında kendisi “Ben aday olsaydım seçilirdim” diyebilirse, kafasındaki tüm eleştirileri yapabilir.

Ama yok “Böyle bir iddialı söylemde bulunamam” derse, seçimlere dair hiçbir eleştiri yapma hakkı yok.

Yalnızca neden aday gösterilmediği yönünde açıklamalar yapıp, eleştirilerde bulunabilir.

Tabi bu görüşe “bizce” dersek, daha mütevazi olacağımıza inanıyoruz.

 

SEÇİM BİTTİ, AK PARTİ İL YÖNETİMİ ÜZERİNE OYUNLAR BAŞLADI

AK Parti Karabük'te %60’ın üzerinde bir oy aldı ve AK Parti’nin kesintisiz en az 10 sene daha iktidarda olacağı kesin gibi.

1 Kasım seçimlerinde Karabük İl Başkanı Sayın Timurçin Saylar’ın gayretleri, Sayın Mehmet Ali Şahin’in de varlığı ile 2002 yılından bu yana AK Parti içinde bulunmuş, görev almış, aday olmuş ve aday adayı olmuş kim varsa seçim çalışmalarında yer aldılar.

Kısacası AK Parti’nin Karabük’te dağ gibi büyüyen küskünler ordusu bir şekilde eritildi.

Bu vesile ile daha dün Sayın Mehmet Ali Şahin için “Kim o” diyenler, şimdi tüm parti aktivitelerinin içinde yer almaya başladı.

Birileri de, dedikodu yazarlarının üstünden “AK Parti İl Teşkilatında sıkıntılar” var şeklinde sipariş yazılar yazdırmaya başladı.

Tabi, Elma şimdi her zamankinden daha parlak…

Ve birilerinin son derece iştahını kabartıyor.

Kısacası geçmişte padişahlık yapanlar şimdi yanına yönetimden birilerini alarak, ya da yönetimden birileri yanlarına onları alarak, bir süreç başlatmaya çalışıyorlar.

Fakat tek bir şeyi hesaba katmıyorlar.

İl Başkanı Sayın Timurçin Saylar’ı yıprata bilmeleri için, arkasında sıkıntıları yok ve Sayın Şahin’de bu tür siyasi ayak oyunları ile yıpratılma operasyonlarının ne olduğunu iyi bilir.

Eveleyip, geveleyen, lafın tamamını yazmaya çekinen dedikodu yazarlarına bir şey yazdırmaları da boşuna.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi