20140123AW000841_01Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Karabük’ün 2006 yılından buyana Avrupa Birliği Hibe projelerinden 3 milyon Avro alındığını açıkladı.

Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Karabük MEB, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sakatlar Derneği koordinesinde yürürtülen AB projesi kapsamında Karabük Polisevi Şube Müdürlüğünde ‘Güvenli Trafik Engelsiz Yaşam Projesi’ tanıtım toplantısı yapıldı.

Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Karabük Belediyesi’nin sahip olduğu Güvenli Trafik ve Engelsiz Yaşam Projesi’nin Karabük Emniyet Müdürlüğü, Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesinin de katkılarıyla bugünden itibaren başladığını söyledi.

Karabük ve Karabük gibi iller açısından özellikle dış kaynaklı projeleri yapma ve üretme konusunun son derece önemli olduğunu anlatan Çapar, “Kendi kaynaklarıyla toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilebilecek iller arasında olduğunu kabul etmek gerekiyor. Karabük olarak burada faaliyet gösteren firmalar olarak yabancı kaynakların ilimize çekecek projeler uygulamak zorundayız. Bu anlamda durumumuz çok parlak. 2006 yılından itibaren AB projelerinden bugüne kadar almış olduğu rakam 3 milyon avro yani yıllık 375 bin avro. Öncelikle olarak hem kamu kurumları hem STK’lar olarak proje yapma kapasitemizi arttırmak zorundayız. Kendimizi geliştirmek zorundayız. Her kurumun kendi üzerine düşen görevlerini yapmalı diye düşünüyoruz. Bugünkü projemizin ulvi bir anlamı var. TÜİK yıllık istatistikler açıkladı. Ülke genelinde 10 bin araçtan 90’ı kazaya karışırken, Karabük açısında bu rakam 97 ve Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu tür projelerle Türkiye ortalamasının altına ineceğimizi düşünüyorum” dedi.

Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal ise, Karabük belediyesi olarak AB uyum süreci çerçevesinde AB hibe fonlarından ellerinden geldiği kadar Valilik proje ofisinin desteği ile birlikte çalışmalar yaparak en fazla projeyi kentte gerçekleştirmeye ve bu programlarda en üst düzeyde yararlanmaya çalıştıklarını söyledi.

2010 ve 2011 yıllarında AB projesi olan ‘Eğitim Küçük Yaşlarda Başlar’ temasıyla Atatürk mahallesi sosyal yaşam merkezinde bir kreş açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Kartal, “ Bu tamamıyla hibe programıydı ve şuanda da devam ediyor. Daha sonraki de 7 ülkenin katıldığı mesleki terimler sözlüğü olarak nitelendirebileceğimiz Portekiz, Fransa, İspanya, Romanya, İngiltere’nin ortaklaşa yürüttüğü bir projede Karabük Belediyesi olarak yer aldık. Geçtiğimiz günlerde de AB hibe projeleri kapsamında en iyi proje seçilerek sayın bakanımız tarafından ödüllendirilen bir projemiz oldu. Bugün de ayrıca Aile ve sosyal politikalar bakanlığımızın EDES programı çerçevesinde engelsiz yaşamı destekleme programı kapsamında birlikte başlattığımız Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Karabük Belediyesi olarak birlikte yürüteceğimiz bir projemizin başlangıcı olarak buradayız. İnşallah bu projemizin neticesinde hedeflediğimiz amaçlara ulaşırız. En azından bir tane dahi can kurtarmış olsak bir vatandaşımızın dahi trafik kazası kaynaklı engellediğini ve hayatını riske etmesine önlem alsak bence bu projenin hedefine ulaşmış sayılmaktayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi