KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ


 

İBRAHİM GÜRPIN’IN YERİNE KAYSERİ’DEN SEYFULLAH KAPLAN ATANDI


 

milli-egitim-degisiklik

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sürpriz bir değişim yaşandı.

Yaklaşık 3 senedir Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan İsmail Gürpınar görevinden alındı ve yerine Kayseri, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan atandı.

Karabük İl Milli Eğitim’de uzun süredir yaşanan Memur Sen hakimiyeti, paralel yapıdan sonra, AK Parti hükümetinde rahatsızlık oluşturmaya başladı.

En son Karabük Demir Çelik Lisesi ve 75. Yıl Anadolu Lisesinin kapatılarak yerine İmam Hatip Lisesi açılması çalışmaları yapan ve Karabük basınını da bu konuda yanıltan İsmail Gürpınar bakanlık tarafından görevinden alındı.

Rotasyona giren müdür yardımcılarının görevine tekrar atanmasına rağmen, İl Milli Eğitim Müdürünün değişmesi, sendikal ağırlığın kaldırılması yönünde yorumlanıyor.

Gürpınar’ın yerine Kayseri, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan atandı.

Seyfullah Kaplan Kim?


Seyfullah KAPLAN, 1957 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı, Yahyabey köyünde doğdu. İlköğrenimini köyde, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı.


Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Sırayla Rize Çayeli İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı, Kayseri Bünyan Akmescit Ortaokulu ve İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Kayseri Melikgazi İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcılığı, Kayseri Melikgazi Osman Ulubaş İlköğretim Okulu Müdürlüğü, Kayseri İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu.


24 Nisan 2007 tarihinden itibaren İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktayken, 7 Haziran 2014 tasrihinde Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Atanmıştı.


Seyfullah Kaplan 2011 Genel seçimlerinde AK Parti’den Kayseri Milletvekili aday adayı olmuştu.