erdogan-vergili

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KARABÜK BELEDİYESİNİ ZİYARETİNDE, VERGİLİ İLE NE GÖRÜŞME YAPTI


 

VERGİLİ, ERDOĞAN’DAN NE İSTEDİ..?


 



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karabük ziyaretinin netleşmesinin ardından en çok merak edilen konuların başında, Karabük Belediyesini ziyaret edip etmeyeceği ve Başkan Vergili ile yaşanması muhtemel olası görüşme merak ediliyordu. O görüşme gerçekleşti, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük gezisinde ki ilk ziyareti de Karabük Belediye Başkanına yaptı.

İşte bu ziyaretin perde arkası ve bu gün yaşananlar;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karabük programı hazırlanırken saray gerekli araştırmaları yaptı, başta Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı, yarım asırlık dostu Mehmet Ali Şahin ve diğer Karabük Milletvekili Osman Kahveci’ye Karabük Belediyesinin ziyaret programına dahil edilmesi noktasındaki fikirleri soruldu. Her iki vekilde hiç bir problemin yaşanmayacağını, en mükemmel şekilde karşılanacağından şüphelerinin olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karabük ziyaretinin netleştiği günlerde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu Üyesi olarak Fransa’ya gitmesi gerekiyordu. Başkan Vergili bu gezisini ertelemedi, çünkü Türkiye adına önemli kararların alınacağı bir toplantıydı. Ancak dönüş tarihini bir gün önceye çekti. Strazburg’a gitmeden önce de başta, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal olmak üzere ilgili birimlere tüm hazırlıkların en mükemmel şekilde yapılması için gerekli talimatları verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük gezisini bu gün gerçekleştirdi. İlk ziyaretini de Karabük Belediyesine yaptı. Başkan Rafet Vergili ve Emine Vergili misafirlerine belediye önünde coşkulu bir karşılama düzenledi, ardından makama geçildi.

Peki, o görüşmede neler konuşuldu, neler yaşandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Karabük Belediyesini ziyareti sırasında First Lady Emine Erdoğan, yakın arkadaşı ve AK Parti’nin iki numaralı ismi Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Erdoğan’ın danışmanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve TOKİ Başkanı M.Ergün Turan eşlik etti.

O görüşmede Belediye Başkanlık makamında yer alan diğer isimler ise; MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, işadamları Sabri Mescier ve Fatih Çapraz’dı.

Başkan Vergili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyete beş yıllık icraatlarını anlatan kısa bir sunum yaptı, şu ana kadar İller Bankası payları noktasında Karabük Belediyesine problem çıkartmayan hükümetlere ve kendisine destek olan Karabük Milletvekillerine teşekkür etti.

Yapılan sunumun ardından şaşkınlığını gizleyemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“Bunların hepsini beş yılda mı yaptınız?” sorusunu sordu

Bunun üzerine Başkan Vergili “Evet Sayın Cumhurbaşkanım” cevabını verirken, Erdoğan’ın yakın arkadaşı da kendisini destekledi.

Bu diyaloğun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bravo valla, tebrik ederim” dedi

Yaşanan bu sohbetin ardından Başkan Vergili’nin “Sayın Cumhurbaşkanım, benim bir sıkıntım var” şeklindeki cümlesi bir anda şaşkınlık oluşturdu, ancak ardından konu anlaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sorun nedir Başkan?” sorusu üzerine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili;

“Sayın Cumhurbaşkanım siz Karabük’ü iyi bilen birisiniz, defalarca gelip gittiniz, Bayır Mahalle’deki haddehaneler artık şehrin içerisinde kaldı ve sorun olmaya başladı, oradaki işadamlarımızın tesislerini başka bölgelere taşımaları için teşvik edici projeler geliştirmeliyiz, o bölgede kentsel dönüşüm yapmalıyız, bu konuda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu talebine duyarsız kalmadı ve önce Başkan Vergili’ye döndü “Sen bizim yeni TOKİ Başkanını tanıyor musun?” diye sordu, ardından heyette yer alan TOKİ Başkanına dönerek “Mehmet Bey, başkanın bu projesini dikkate alın, bu konuda ne gerekiyorsa kendisine destek olun” talimatını verdi.

Gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belediye Başkanı Vergili makamdan birlikte ayrıldı ve belediye önünde bekleyen halkı selamladı. Bu arada Karabük’ün First Ladysi Emine Vergili’de Türkiye’nin First Ladysi ve adaşı Emine Erdoğan ile yakından ilgilenmeyi ihmal etmedi.

Gösterilen bu misafirperverlik karşısında son derece memnun olan Erdoğan çifti, Vergili çiftini Cumhurbaşkanlığı otobüsüne davet etti ve onlarla birlikte Kent Meydanındaki açılış törenine geçti.

Törende ilk konuşmayı yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a bir kez daha “Hoş geldiniz” derken “Sayın Cumhurbaşkanımız bu gün gerçekleştirdikleri ziyaret ile Karabük’e bir bayram yaşattılar, Karabük Sayın Cumhurbaşkanımızı en çok seven şehirlerin başında yer alıyor, ben tahmin etmiyorum ki başka bir şehirde bu kadar büyük Recep Tayyip Erdoğan sevgisi olsun, yeniden kendilerine hoş geldiniz diyorum” dedi.

Kısacası beklenenler olmadı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin MHP Aday Adaylarından Dursun Altıparmak ile ilgili açıklamasının ardından partisinden ayrılacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine AK Parti rozeti takacağını iddia edenler yanıldı.

Halkın seçtiği belediye başkanı, halkın seçtiği cumhurbaşkanını en güzel şekilde ağırladı, Karabük’e yapılacak yatırımlarla ilgili destek istedi ve karşılığını da aldı. Kısacası kazanan Karabük oldu.

Editör: Haber Merkezi