KARABÜK’ÜN OVACIK İLÇESİNDE AYI MEZARLIKTAN CESEDİ ÇALDI


 

AYI VE ÇALDIĞI CESET ARANIYOR


 

AYI MEZAR

Karabük’ün Ovacık İlçesinin Sülük Köyü, Göcek Mahallesindeki köy mezarlığından 7 ay önce defin edilen bir mevtanın mezarını açan ayı cesedi çaldı.

Edinilen bilgilere göre, iki gün önce mezarlık çevresinde gezinen bir ayıyı gören köylüler,  şüphe üzerine köye bir hayli uzak olan ve ormanın kenarında bulunan mezarlığa baktılar.

7 Ay önce defin edilen Hasan Bağıran’ın (65) mezarının açılmış olduğunu gören köylüler, mezarın içinden de cesedin alındığını tespit ettiler.

Mezarın üzerini çalılar ile kapatan köylüler, sabah tekrar mezarın üzerindeki çalıların kenara atıldığını ve mezarın yeniden eşelendiğini gördüler.

Bunun üzerine Ovacık Kaymakamlığına müracaat eden köylüler, yetkiliklerden yardım istediler.

Karabük Net Haber’in sorularını cevaplandıran Sülük Köyü Muhtarı Nurettin Ayrılma “Tüm köy halkı olarak şok olduk. Bizim buralarda ilk defa yaşanan bir olay. Köy mezarlığımız, köye bir hayli uzak ve ormanın kenarında. Artık o mezarlığa defin yapmamaya karar verdik ve köye daha yakın bir yere yeni bir mezarlık alanı ayarladık. Yetkililerin bu ayıyı bulmalarını istiyoruz. Tüm köy halkı olarak son derece tedirginiz.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi