İŞKUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, girişimcilik kurslarına da devam ettiklerini açıklayarak son başvuruların 30 Temmuz’da sona ereceğini söyledi.


 

20150728AW487106_01Girişimcilik kurslarını en çok önemsedikleri programlardan bir tanesi olduğunu belirten Güven, “Biz kendi işini kurma yönünde bir yol kat eden kişilere özellikle KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için lazım olan uygulamalı girişimcilik sertifika programlarıyla, kişilere sertifikalarını kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Arkasından da sertifika ile beraber kişiler kendi işini kurmak için KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler. Biz bu sene sonuna kadar 200 kişiye girişimcilik sertifikasını aldırmayı hedefliyorduk.

TSO ile birlikte ortaklaşa yaptığımız Uygulamalı Girişimcilik Sertifika programları kapsamında yeni kurs kayıtlarına başladık. 30 Temmuz’a kadar başvurular devam edecek ve 31 Temmuz’da mülakat yaparak 5 Ağustos’ta ilk grubumuzun kursları başlayacak. Akabinde 14 Ağustos’ta ve 1 Eylül’de 3 etapta 125 kişiyi eğitime alacağız. İlk 6 ay içinde yaptığımız 75 kişilik kursumuzun sonuçlarının çok olumlu olduğunu gördük.

Bunların 27 tanesi kendi işlerini kurdu. Bu kurslarda verilen eğitimlerde devletin vermiş olduğu teşviklerle ilgili doğru bilgilendirmelerde yapılıyor. Biz girişimcilik programlarıyla kişinin bir işyeri açtığında yanında mutlaka kendisi ile beraber bir kişiyi de istihdam edecek.

Amacımız kurum olarak Karabük’te işsizliğin önlenmesi açısından istihdamın artırılması yönünde bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi