Gezici Başkanlık Ofisi Uygulaması kapsamında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili makamını Soğuksu Mahallesine taşıdı.


 

27052015_soguksu_4Soğuksu Mahallesinde kurulan makamda Başkan Vergili vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi. Soğuksu Mahalle Muhtarı Hüseyin Yavuz mahallelerinin bazı yollarına yama asfalt gerektiğini, 150 tane eve gerekli su basıncı gelmediğini dile getirdi.

Başkan Vergili daire müdürlerini çağırtarak gerekli çalışmaları yapmaları konusunda talimat verdi.

Mahalle sakinleri Toki’nin ihalesinin ne durumda olduğunu sormaları üzerine Başkan Vergili; “Toki’nin ihalesi seçimlerden hemen sonra yapılır diye düşünüyorum. Bu sene başlar 2016 senesinde biter.

Ben önceki Toki binaları yapılırken fiyatlarını düşürebilmek için 30 tane binayı Toki’ye bıraktım. Burada yapılacak binaların maliyetleri çok yüksek çıkıyor. Bu maliyetleri düşürmek için ben dedim ki buraya 1500 kişilik yurt yapın, buradaki maliyet fazlalarını yapılacak yurdun hesabına yazın. Belediye olarak yurdun parasını ben ödeyeceğim dedim.

27052015_soguksu_2En az hane başına 45 bin lira gibi Belediye size bir kar sağlamış olacak bu yurdun yapılmasıyla. Bu yurdun asıl planlanma sebebi budur. Yoksa burada inşaat malzemeleri çok yüksek çıkıyor. Ben tahmin ediyorum ki Haziran ayında ihalesi bitmiş olacak. Bu sene başlasalar seneye bu 800 konutu teslim ederler” dedi.

Başkan Vergili mahalle sakinleri ile bir süre yaptığı sohbetin ardından Soğuksu Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.