Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne atanan Op. Dr. İsmail Kara görevine başladı


 

20140421AW068200_011 Aralık 2013’ten buyana boş olan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine atanan Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Kara, Karabük’ün ve sağlığın sıkıntılarını bildiklerinden süreci hep birlikte yöneteceklerini söyledi.

Görevine başlayan Genel Sekreter İsmail Kara, amaçlarının Karabük halkına layık olduğu sağlık hizmetini kolay ulaşabilir ve kaliteli bir şekilde verebilmek olduğunu belirterek, şu açıklamada  bulundu;

“ Hastane memnuniyeti ön planda tutarken, çalışan memnuniyetini koruyabilmek lazım. Bu dengeyi iyi sağlamak lazım. Uzun yıllar Karabük’te görev yapmamdan dolayı kentin ve sağlığın sıkıntılarını biliyoruz. Bunu en iyi şekilde organize edebileceğimizi istişare ve karşılıklı iletişimle bunları çözebileceğimize inanıyoruz. Zor bir süreçten geçtik. En önemli görevimiz Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesini en iyi ve verimli bir şekilde çalıştırabilmek. Bakanlık buna özel bir ihtimam gösteriyor. Onlarında öncelikli hedefi Eğitim Araştırma Hastanesini tam kapasite ile kullanabilmek. Taşınma süreci yaşadık. Arkadaşlar çok zor bir süreçten geçerek hastaneyi taşıdılar. Diğer hastanelerin kapanıp kapanmayacağı yönde bir sıkıntı var. Karabük halkını ve esnafını mağdur etmeden bir plan hazırlayacağız. Göreve yeni başladık ve bunla ilgili toplantılarımızı yapacağız. Esas hedefimiz hastanın ve çalışanın mağdur olmaması. Hastaya ve çalışanlara en iyi fiziki imkanları vermemiz lazım. Zaten Karabük’ün bugüne kadar en büyük sıkıntı buydu. Fiziki yapımız çok kötüydü ve Türkiye’nin gerisinde kalmıştık. Hastanın sağlığa ulaşımı konusunda pek sıkıntımız yoktu ama fiziki şartlarımız şuan daha iyi konuma geldi. Yol haritamızı belirleyerek hastanelerimizi daha iyi nasıl yönetiriz diye kararlarımızı alarak süreci hep beraber yöneteceğiz”