“Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında Karabük’te dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


 

20150515AW415312_0218 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü faaliyetleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin milli ve manevi duygularının canlı tutulmasını ve tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında Karabük’te dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Orhan Alimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Okul Müdürleri, dereceye giren öğrenciler ile velileri katıldı.

Düzenlenen tören münasebetiyle duygu ve düşüncelerini ifade eden Vali Orhan Alimoğlu “Gençlerimizin her yönden iyi yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız işi sağlam ve sıkı tutuyorlar. Ecdat demek, atalarımız, cedlerimiz demek. İnsanın ecdadı ile irtibatı olmazsa önünü göremez, nasıl bir hayat kuracağını bilemez.

Onun için insanın ecdadı ile atası ile irtibat kurup, onların bıraktığından daha ileriye götürmek için gayret etmesi lazım, bu da tabi onları tanıyarak olur. Bu yarışma sizlere üzerinde düşünmenizi sağlamak ve araştırıp, biraz da yazmanızı teşvik etmek için yapılmış bir yarışmadır. Başarılı olan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”dedi.

Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi