Karabük Üniversitesi (KBÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından "Gelecek Endüstricilerin Elinde" konferansı düzenlendi.


 

20151212AW602850_02Hamit Çepni Konferans Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katılan Momentum Bilgi Transferi Şirketi Kurucu Ortağı stratejist Ufuk Peker, değişimin dünyada en çok kullanılan kelimelerden olduğunu söyledi.
Endüstri mühendisliğinin, üretim ve yönetim sistemlerindeki etkin ve verimli kullanmaya yönelik tüm çalışmaları yürüten meslek olduğunu kaydeden Peker, "Her mezun olan endüstri mühendisi bir yönetici, bir danışmandır. Bu yüzden herkes hergeçen yıl farklılık yaratmak zorundadır.

Eğer gelecek bizim elimizde ise farklılık yaratabilmek için mutlaka derdimizin olması gerekir. Endüstri mühendisliğini diğer mühendisliklerden ayırmak için farklılıkların farkında olmak gerekir. Bildiğimiz konularda kendimize güvenimiz artıyor. Özgüvenin temelinde de bilgi önemlidir.

Hepimizin çok çalışmaya ihtiyacı var. Endüstri Mühendisleri, mühendislerden farklı olarak hayat içerisinde odak noktası olarak insanı görür. Çünkü bilir ki bir işletmeyi kalkındıracaksa kalkındırmadaki büyük hamle doğru insan kaynağı ile çalışmaktır.

Doğru insan kaynağını çalıştırabilmek için insanların eğilimlerini, neleri tercih etiklerini bir bireysel olarak ruh halinin nelerden etkilenebileceğini sosyolojik olarak kişiler farklı olsa da toplum olarak davranışlarının nasıl değiştiğini anlayabilmek için sosyolojik bakış açısını ve sosyolojik bakış açısında kelimelere doğru anlam yükleyip doğru ifadeler kullanarak iletişimi sağlamayı bilmeliyiz.

Kendimizi olduğumuzdan daha iyi olarak görmekteyiz bunun için beklentilerimiz farklılaşmaktadır. Endüstri Mühendisi süreç yöneten kişi olarakta konumlandırılmaktadır.

Endüstri Mühendisi diğer mühendislerden ayıran en temel özellik en üstte duran bakış açımız ve yetkinliğimizdir. Endüstri Mühendisliği minimize edilmiş sistemleri inceler.

Endüstri Mühendisleri ofis programlarını çok iyi kullanmak zorundadır." dedi.

Konferans sonunda KBÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fuat Şimşir ile Yrd. Doç. Dr. Muharrem Düğenci, Peker'e teşekkür belgesi verdi.

Editör: Haber Merkezi