KARABÜK’TE GAZETECİLİK MESLEĞİNİ İCRA EDENLERİ KUCAKLAYACAK OLAN KARABÜK GAZETECİLER VE İLETİŞİMCİLER DERNEĞİ İLK KONGRESİNİ YAPTI


 

kgid-kongre


Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği ilk kongresini yaptı. Karabük’te faal gazetecilik yapan 73 Üyesi ile ilk genel kurulunu gerçekleştiren kısa adı KGİD olan Karabük Gazeteciler ve İletişimciler derneğinin ilk başkanı Osman Çetinkaya seçildi.

Karabük’te basın sektöründe emek sarf eden gazetecilerin önümüzdeki günlerde birleşeceği tek adres olarak gösterilen KGİD ayrıca ilimizin tek Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı derneği oldu.

Derneğin Genel Kurulunda Osman Çetinkaya İlk Başkan Olurken Olurken 73 Üyeli Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği seçimleri TOKİ Gözde Düğün salonunda gerçekleşti.

1.Olağan KGİD Kongresine CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, CHP Karabük Belediye Başkan adayı Erdal Demir, Saadet Partisi Karabük Belediye Başkan adayı Soner Malkoç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erol Adakan, TSO Meclis Başkanı Timurçin Sağlar ile birçok sivil toplum örgütü yöneticileri ve gazetecilerin katıldığı genel kurulda 41 oy kullandı.

41 oyun tamamını alan Osman Çetinkaya derneğin ilk başkanı olurken, Serap Karaoğlu, İsmail Akça, Osman Semih Gülen, Zafer Acar, Nimet Soylu ve Ali Aşar Yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.

Üst Kurul Delegeleri ise; Mehmet Çetinkaya, İsmail Akça, Semih Gülen ve Ergün Başkaya oldu.

Kongrede divan başkanı olan Necati Karaoğlu yaptığı konuşmada, derneği bir ihtiyaçtan dolayı kurduklarını ve bütün gazetecilere kucaklarını açtıklarını söyledi.

Kısa sürede 73 üyeye ulaştıklarını anlatan Karaoğlu “Karabük’te 600′ü aşkın dernek var. İlimizde bu kadar derneğin olması güzel bir durum. Dernekler insanların ihtiyaçlarını karşılamalı, engellememeli. Basın camiasında bir kaç dernek bulunmakta. Bir dernek daha kurulmuş oldu. Bu dernek büyük ölçüde diğer dernekler tarafından dışlanan arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Onların ihtiyaçları doğrultularında, eğitim ve lokal konusunda çalışmalar yapılacak.” diye konuştu.

Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Erdal Demir, SP Belediye Başkan Adayı Soner Malkoç ve TSO Meclis Başkanı Timurçin Sağlar, “Burada evimizde gibiyiz, zor görevler üstlenen gazetecilere her zaman destek olmaya özen göstereceğiz, Genel Kurulunuz hayırlı olsun.” mesajları verdiler.

İş adamı Osman Natıroğlu’da yaptığı konuşmada “STK önemli, hele bu STK Gazetecilerin oluşturduğu kurumlarsa bu anlamda bende Genel Kurulunuzun Karabük’ümüze ve ülkemize sizlere ve topluma hayırlar getirmesini diliyor hepinizi kutluyorum.” dedi
Gazeteci Ergün Başkaya ise , “Ben gazeteci dostlarımın temennilerini dile getiriyorum, öncelikle eğitim çalışmaları yapılsın isteniyor, sonra bir lokal binası ve en önemlisi de ‘koltukta kalacağım, başkan olacağım’ sevdası ile değil, birlik ve beraberlik içinde herkesin herkesi saydığı güçlü bir dernek çatısı istiyoruz.” dedi.

Derneğin 1.Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Osman Çetinkaya ise konuşmasında şunları söyledi;

“Zor ve zevkli bir görev icra ediyoruz. Karabük’te gazeteciler paramparça bir haldeydi. Biz bunun farkında olarak böyle bir derneğin var olmasını kararlaştırdık. Önce güç olacak. Biz bu çatı altına ilimizdeki tüm gazeteci arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Biz güç birliğini daha da kalıcı hale gelmesi için birlik olacağız. Biz meslektaşlarımız ile el birliği olmadığımız zaman zayıf bir halde oluruz. Sosyal ve ekonomik aktiviteler konusunda çalışmalarımız olacak. Dernek olarak eğitime örnek vereceğiz. Biz bir aileyiz. Güzel çalışmalara icra edeceğiz. Dernek üyesi arkadaşların eğitimine önem vereceğiz. Mesleğimizi sevdireceğiz. Biz güç birliği anlamında bir yola çıktık. Bizim amacımız Karabük’te basın mensupları arasında birlik ve beraberlik sağlamaktır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi