KARABÜK GAZETECİLER CEMİYETİ DERNEĞİNDEN TOPLU İSTİFALAR BAŞLADI


 

CEMİYET BAŞKANI ATİLLA KARAARSLAN’A TEPKİLER HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR


 

KARABÜK BASIN CAMİASI YENİ BİR DERNEK ÇATISI ALTINDA TOPLANMA ÇALIŞMASINA GİRDİ


 

al-senin-olsun


 

Türkiye Gazeteciler Federasyonuna üye iken, henüz açıklanmayan nedenlerden dolayı bu üyelikten ihraç edilen Karabük Gazeteciler Cemiyeti son genel kurulundan sonra üye açısından da kan kaybı yaşıyor.

Yaklaşık 180 üyeye sahip olan, ancak istifalar ve ihraçlar nedeni ile yaklaşık 60 üyesi kalan Karabük Gazeteciler son olarak Batı Karadeniz Ekspres, Safranbolu Ekspres, Eskipazar Ekspres ve Miras Dergisi'nin de bağlı olduğu medya gurubu çalışanlarının tamamı istifa etti.

Karabük basın camiasının ana damarlarını oluşturan BRTV (Bizim Radyo Televizyon), Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Karabük Net Haber, Karabük Ekspres, Eflani'nin sesi ve Yenice gazetelerinde çalışan üyelerin ayrıldığı Gazeteciler Cemiyeti, son genel kuruluna yaklaşık 40 üyesi ile gitti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonundan ihraç edilen ve ihraç nedeni hala açıklanmayan derneğin bir yerinin olmayışı ve faaliyet gösterememesi üyelerin istifa nedenleri olarak gösterilirken, asıl nedenin ise 8 yıldır Karabük Gazeteciler Cemiyet Başkanlığını yürüten, ayak oyunları sergileyerek ve her şeye rağmen başkanlıkta kalmakta ısrar eden Atilla Karaarslan’a duyulan tepki olduğu da bir realite olarak belirtiliyor.

Gazeteciler Cemiyetinden yine Karabük basın camiasını oluşturan bazı basın kuruluşlarındaki üyelerin de istifa edeceği söyleniyor.

Bu olumsuz gelişmeler üzerine Karabük'te Türkiye Gazeteciler Federasyonu çatısı altında yeni bir oluşumun gerçekleşeceği konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi