vekil-gazeteci-restMHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, gün geçmiyor ki bir gazeteci ile yada kendi partilisi ile ters düşmesin.

Çiçeği burnunda daha 15 günlük Milletvekili olan Durmuş Yalçın, mazbatasını almadan, CHP’li Mustafa Eren ile yemek yemesi, ardından Karabük Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Akça’ya telefonda “Benimle ilgili yaptığınız eleştiri haberlerini unutmadım. Öbür dünyada hesaplaşacağız seninle” demesinin ardından, şimdi de İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) Karabük Muhabiri Yasin Erdem’e “Yalan haber yapıyorsun, bundan sonra avukatlarımla muhatap olursun” şeklinde tehditkâr konuşması ile gündemden düşmüyor.

MHP Milletvekili Durmuş Yalçın’ın dünkü AK Parti Karabük İl Başkanlığını ziyaret haberinde, “Birlikte Çalışacağız” şeklinde açıklamasını, AK Parti-MHP Koalisyonu kurulacağını ima ettiği yönünde haberin oluşturulduğunu öne süren Yalçın, İHA Muhabiri Yasin Erdem’i telefonla arayarak, haberi tekzip etmesini istedi.

Deneyimli gazetecinin “Siz ne söylediyseniz, ben de onu yazdım.” Şeklinde cevabına ise Milletvekili Yalçın “Haberi tekzip etmezsen, bundan sonra avukatlarımla muhatap olursun” diye cevap verdiği belirtildi.

İHA Muhabiri Yasin Erdem, kavgacı olarak imaj oluşturmaya başlayan Milletvekili Durmuş Yalçın ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından kendi Facebook sayfasında, hodri meydan çektiği şu yazısını paylaştı;

“Bu saatten sonra MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın ile ilgili hiçbir şekilde haber yapmama kararı aldım.


Bu kararım, bu görevde durduğum müddetçe ve onunda milletvekilliği görevi süresince devam edecektir.


Kendisi AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde söylediği sözleri inkar edip, beni yalan haber yapmakla itham ederek, bundan sonra avukatım devrede olacak diyor.


Bende hodri meydan diyorum, Sayın Vekile…


Madem böyle bundan sonra bende ona göre hareket ederim sayın vekil, bundan sonra canınız sıkılmasın. Ama şunu da söyleyeyim, öyle bundan sonra avukatım sizinle muhatap olur diyerek korkacak kadar da değiliz. Hukuk devletindeyiz, istediğiniz yere kadar gidebilirsiniz.”



SAYIN VEKİL, SARIMSAĞI GELİN YAPMIŞLAR KIR GÜN KOKMAMIŞ...

Sayın Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın; Hani bir Atasözü vardır, “Sarımsağı gelin yapmışlar, edebinden kırk gün kokmamış” diye. Affedersiniz, teşbihte hata olmaz ama siz daha 15 günlük milletvekili iken koktunuz.

Daha 10 günlük Milletvekili iken Karabük Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi, gazeteci İsmail Akça’ya “Benimle ilgili seçimler sırasında yaptığın haberleri unutmadım. Seninle öbür dünyada hesaplaşacağız” demen, ardından İHA’nın en az 15 yıllık Karabük Muhabiri, deneyimli gazeteci Yasin Erdem’i tehdit edercesine “Bundan sonra avukatlarımla muhatap olursun” demen sana ne kazandırıyor.

Bu gazeteci arkadaşlarım en az 10-15 yıldır bu mesleği icra ediyorlar. Sen mi öğreteceksin bu kişilere gazeteciliği. Kendine yönelik eleştiriler olunca, arayıp kavga mı edeceksin basınla?

Kendi Facebook sayfasında yayınladığınız haber tekzibini Karabük yerel basınında bakın bakalım kaç kişi kullanacak.

Ayrıca tekzip yazısı, hakkınızda haber çıkan yayın organında yayınlanır, kendi Facebook'unuzda değil.

Bu kafayla sen 4 yıl milletvekilliğini zor getirirsin. Zaten konjonktür gereği en fazla 2 yıl vekillik sıfatını taşırsın gibi. Gördü, göreceğin de bu olur.

Ne derece doğrudur bilmiyoruz ama kendi partinin bazı teşkilat yöneticileri ile de yavaş yavaş ters düşmeye başlamışsın.

Yanınıza aldığınız danışmanların kamuoyunda oluşan tartışmalarına bile girmiyorum.

Milletvekili adayı iken “Ben acemi bir siyasetçiyim” demiştiniz, acemi siyasetçi olmanız herkesle kavga etmek, ona buna posta koyarcasına laf sarf etmek değildir.

Siz dalları meyvelerden yerlere kadar eğilen bir ağaç gibi olmalısınız ve artık daha fazla mütevazi, daha fazla tahammüllü, daha fazla sevecen bir yapıya bürünmelisiniz.

Siz 15 Günlük milletvekilisiniz, 5-6 aydır siyasetin içindesiniz ama biz gazeteciliğimiz mesleğinde şu ana kadar 10’larca milletvekili gördük, geçirdik, yüzlerce siyasetçi ile muhatap olduk.

Size daha önceki yazımızda da demiştik, “TBMM’deki o ceylan derisi koltuklara oturunca, ayrı bir havaya bürünürseniz, görüp, göreceğiniz bu olur” diye…

9 kusurlu hareketten, bir kaçını daha ilk ayınızın içinde yaptınız.

Sayın Milletvekili Durmuş Yalçın;

Size Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği öğüdü hatırlatalım.

Ne diyordu Şeyh Edebali;

“Ey Oğul!


Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana...


Güceniklik bize; gönül almak sana..


Suçlamak bize; katlanmak sana..


Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana..


Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana…


Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana...


Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana…


Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana...



Sanırım, Şeyh Edebali’nin öğüdünün ilk paragrafı bile sizin kendinize gelmenizi sağlayacaktır İnşallah…